Vad är Nautical Twilight?

Nautisk skymmning är en period på morgonen och kvällen när solen är mellan sex och 12 grader under horisonten. Vissa synligt ljus är närvarande, men inte tillräckligt att göra detaljerade aktiviteter utan hjälp av artificiellt ljus, och horisonten tenderar att vara något oklar under denna period. Människor hänvisar till denna tid på dygnet som "nautisk skymning" med hänvisning till att sjömännen tog ofta brygga iakttagelser under denna tid, eftersom sikten var perfekt.

Även om många människor tänker på twilight som en tid i stort sett mellan när det inte är helt mörkt och när det är klart ljus utanför denna tid på dagen är faktiskt delas in i flera olika kategorier. Civil Twilight inträffar när solen står mindre än sex grader under horisonten, tillåter människor att se saker tydligt, men solen är uppenbarligen på väg upp eller ner. Därnäst kommer nautiska skymningen, följt av astronomiska skymningen mellan 12 och 18 grader, och när solen är mer än 18 grader under horisonten, anses det natt.

På morgonen kan människor hänvisar till nautisk skymning som "first light", den period då ljuset börjar först att synas och himlen sakta börjar spola med färg som solen går upp. Haze och andra hinder för att synliggöra tenderar att vara låg under denna period, även om moln och dimma kan störa uppfattningen av första ljus. Människor behöver vanligtvis strålkastarna att köra bil och artificiellt ljus för att arbeta utomhus under nautiska skymningen.

På natten är nautiska skymningen kallas ibland "Nightfall, förseende det faktum att himlen är snabbt börjar mörkna, och det är snart kommer att vara så mörkt att konstgjort ljus blir en nödvändighet. Synlighet kan vara svårt under denna tid, som folk kanske tror att det är lättare än det egentligen är, och de kan därför inte använda strålkastare och andra stöd till synlighet, vilket kan resultera i olyckor.

Den tid som tillbringas i skymningen varierar beroende på var i världen man är, och vilken tid på året det är. Twilight tenderar att bli den längsta i polerna, och den kortaste runt ekvatorn, i Alaska, till exempel, kan Twilight ta flera timmar under vissa perioder av året, medan man i delar av Afrika, ljusnivåer gå från fullt dagsljus på natten i 20 minuter. Specifik information om skymning tider och längd är vanligtvis i soluppgång-solnedgång diagram utfärdats av organisationer som tillhandahåller information om vädret.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.