Vad är Machine Vision?

Machine vision är ett tvärvetenskapligt delområde för verkstadsindustrin. Det har att göra med teknik nödvändig hårdvara och mjukvara för en maskin vision system som har nytta industriella tillämpningar. De vanligaste ansökningarna kvalitetskontroll och produktutveckling räkning. Som datorseende framsteg som ett fält, automatiserar det några av de mest tråkiga industrijobb, och som tillåter människor anställda för att tjänstgöra i mer intressanta positioner. P

Machine vision betraktas som ett delområde för datorseende i allmänhet, vilket inkluderar neurocomputational undersökningar om människors syn och utveckling av flexibla vision system för autonoma robotar. "Machine Vision" har konnotationer av ansökan i industriell inställningar. Datorseende används i en industriell miljö med en hög grad av automatisering, där produktens specifikationer är väl definierade och produkter som är massproducerade. Detta innefattar bilindustrin, halvledarindustrin och elektronikindustrin i allmänhet. Ibland är en maskin vision system kopplat till en robotarm som sorterar bort defekta produkter eller till och aktivt deltar i tillverkningen av produkten.

En maskin vision system består vanligen av en tryck eller optisk sensor, en kamera, ett belysningssystem, en centralenhet (CPU), tillhörande programvara för bildbearbetning och en I /O-system för att ansluta till ett större nätverk. Om en maskin vision system ligger intill ett transportband, eftersom de ofta är, går händelseförloppet ut ungefär så här: ett tryck eller optisk sensor aktiveras när produkten rör sig framför kameran, en puls av ljus aktiveras för att belysa målet, tar kameran en exponering, och bilden bearbetas och ges till ett beslut träd, som returnerar en produktion som då antingen handlat i linje med en automatisk element eller visas för mänskliga operatörer. Denna enkla process kan automatisera klassificering eller inspektion av tusentals produkter dagligen, sparar miljoner mantimmar av tristess.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.