Vad är Krebs Cycle?

Krebs cykel hänvisar till en komplex kedja av kemiska reaktioner i alla celler som använder syre som en del av deras respiration process. Dessa hör sådana celler av varelser från de högre djurriket, såsom människor. Den Krebs cykel producerar koldioxid och en förening rik på energi, adenosintrifosfat (ATP). Denna kemikalie ger cellerna med energi som behövs för syntes av proteiner från aminosyror och replikering av deoxiribonukleinsyra (DNA). i Krebs-cykeln, även kallad trikarboxylsyra cykel (TSA), var först igen 1937 av den man som det heter, tyska biokemisten Hans Adolph Krebs. Hans mycket detaljerade och omfattande forskning inom cellulär metabolism och andra vetenskapliga bemödanden utläsa honom Nobelpriset i fysiologi eller medicin 1953. Kort sagt utgör Krebs cykel upptäckten av de stora energikällan i alla levande organismer.

Inom Krebs cykel, energi i form av ATP är vanligen erhålls från den fördelning av glukos, även fett och proteiner kan också utnyttjas som energikälla. Eftersom glukos kan passera cellmembran, transporterar energi från en del av kroppen till en annan. Den Krebs cykel påverkar alla typer av liv och är som sådan, på metabolismen i cellerna. Denna väg omvandlar kemiskt kolhydrater, fetter och proteiner till koldioxid, och omvandlar vatten till brukbart energi.

i Krebs-cykeln är delaktiga i det andra av tre viktigaste stegen varje levande cell måste genomgå för att producera energi, vilket den behöver för att överleva. De enzymer som orsakar varje steg i processen att inträffa är samtliga belägna i cellens "kraftverk. "Hos djur är mitokondrierna, i växter, är det kloroplaster och i mikroorganismer, kan det konstateras i cellmembranet. Den Krebs cykel är också känd som citronsyracykeln, eftersom citronsyra är det allra första produkten genereras av denna sekvens av kemiska omvandlingar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.