Vad är Dinoflagellater?

Dinoflagellater är en grupp av FLAGELLAT encelliga organismer som anses vara en typ av alger. Deras namn kommer från det grekiska Dinos betyder "virvlande" och flagella vilket betyder piska. Detta är en hänvisning till deras karakteristiska virvlande rörelse när de rör sig genom vattnet med två flagella: a longitudinal flagellum och en tvärgående flagellum. Dinoflagellater utgör en stor del av eukaryota (komplexa encelliga) Oceanic plankton, tvåa i överflöd bara för kiselalger. p

Dinoflagellater är känd som källan till rödalgblomningarna och en av källorna till Oceanic Mareld. "Red tidvatten," även känd som skadliga algblomningar uppstå om växtplankton (photosynthesizing protister) släpper ut skadliga kemikalier i vattnet för att döda fiskar och andra organismer som hotar att äta dem. Dessa kemikalier kan komma in fukt i luften och irriterar lungor och slemhinnor människor på stranden. Fenomenet är vanligast på Gulf Coast of Florida. Ibland rödalgblomningarna finns med hölje av mänsklig verksamhet, såsom jordbruk avrinning, vilket ger en riklig näringsämne källa till dinoflagellater. Skadliga algblomningar är också associerade med syrebrist, eftersom organismer i Red Tide tar en stor del av syre och sedan förgås, det syre molekyler i kroppen sjunker till botten av havet.

Dinoflagellater har egenskaper hos både växter och djur. De kan fotosyntes, men de är också mobila. Dinoflagellater har olika anpassningar för att överleva mikroskopiska predatorer. Vissa arter har cellulosa rustningar kallas en teka , medan andra har kropp spikes kallas extrusomes, som också kan frigöra ämnen såsom skadliga kemikalier utanför cellen. Dinoflagellater reproducera både asexuellt, genom att dela och sexuellt, genom att kombinera med en annan medlem av dess art och bildar en zygot. Den zygot utsläpp ämnen som orsakar det vara inneslutna i en cysta, i en process som kallas encystment. Efter en viss tid, den cysta raster och cellen delar sig, frisk med nytt genetiskt material. Den cystor, kallas dinocysts, är de enda representanterna för dinoflagellater i fossila fynd.

Dinoflagellater kan sammanfattas som liten (även om vissa arter är så stora som 2 mm ), plankton (90% är havsplankton), rörliga och ofta bepansrade. Vissa dinoflagellater är faktiskt inte fotosyntetiska, men de flesta är. Dinoflagellater också karakteriseras av sin kompakta genomet, av vilka några har helt sekvensbestämts.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.