Vad är Compressed Air?

Air som hålls inne i en av flera typer av särskilda behållare vid en minskad volym kallas tryckluft . För att luften skallkomprimerade, måste dess trycket inuti behållaren till ett högre tryck än den atmosfäriska luften utanför. Det kan i mångaolika former samtidigt ha många olika användningsområden, många inom olika branscher som finns idag. Tryckluft kan användas för att driva maskiner,pneumatiska verktyg, motorer och mer, bland annat borrmaskiner, flytande sprutor, pressar maskin, motorer fordon, och många andra. Ett annat viktigt användningsområde förtryckluft i tankar med dykare, som måste vara säkra, rena och pålitliga.

Bland de enklaste sätten att luften kan tas från atmosfären och komprimerade i en mindre volym med hjälp av en handpump. Att se hur enhandpump verk, ser längre än en enkel cykel pump, som tar luft och pumpar det till ett cykeldäck när en person upprepade gånger trycker på en hand eller fotpedal. När pedalen är komprimerad luft kommer in i pumpen genom ett intag och är "skjuts" i cykeldäck via en pistong i pumphuset. Närluften har gått in i däcket, det officiellt blivit komprimerad luft, och ju mer luft som kommer in i däcket ger högre lufttryck i den del avdäcket.

Självklart, om lufttrycket i ett cykeldäck blir för stor, kommer däcket pop småningom. Det är därför det är en dålig idé att fylla ett cykeldäck med enmekanisk luftkompressor, som har förmåga att driva mycket större volymer av luft i ett däck, kan, eller tanken på mycket högre hastigheter. Mekaniskkompressorer kan köras på flera principer med hjälp av kolvar, roterande skruvar eller centrifuger. De används för att fylla Däck, naturligtvis, men används ocksåladda om tryckluft tankar och behållare som används för olika ändamål. En vanlig typ av komprimerad luft tank är en enkel sprejburk med en avdragbar trigger, som kan användas för att rengöra svåra att -reach dammiga områden som insidanav en dator. Luftflödet i större tankar om att använda maskiner normalt kontrolleras av maskiner själva, och många gånger tankar och flaskoratt hålla den komprimerade luften har utformats för att fungera med endast en viss maskin. Flesta typer av maskiner, men använder en allmän hookup som kanknytas till en standard luft tank för effekt som den komprimerade luften släpps.

Tryckluft är en populär form av makt eftersom det är ren, enkel att använda, och lätt att transportera. Det är också säkra eftersom luften inte är mycket explosiv isamma sätt som en energikälla som bensin kan. Det är också lätt tillgängliga, eftersom luften redan omger oss och bara behöver komprimeras iFör att vara redo att använda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.