Vad är Brinellhårdhet?

brinellprovning används för att bestämma hårdhet av material i förhållande till andra material längs en enhetlig skala, så att forskarna kan både reproducera resultat och få en referensram för den givna hårdheten hos ett material. Under provningen är en liten stål eller hårdmetall boll tvingas in i materialet okända hårdhet med ett fast belopp för tryck. Det område av resultatet indrag mäts, och en matematisk formel som används för att ge en brinellprovning nummer. Brinell hårdhet används ofta i förhållande till metaller och legeringar, även om det kan hänvisa till andra material också. är testet uppkallad efter Johan August Brinell, ett svenskt ingenjör som levde 1849-1925. Hans arbete med metaller ledde till flera upptäckter inklusive brinellprovning. Hans namn är också knuten till brinelling, en teknisk term som hänvisar till den punkt där en metall kommer att misslyckas som en följd av belastning och effekter. Han utvecklade Brinellhårdhet år 1900, och upptäckten revolutionerat teknikområde, eftersom den skapade en standardiserad skala som kan optimera.

I ett test för Brinell, bollen används normalt cirka 4 /10 av en tum (10 millimeter) i diameter. Om materialet är extremt hårt, kommer bollen att göras av volfram eller karbid, medan en vanlig stålkula räcker för mjukare ämnen. Mängden trycket varierar också beroende på materialet, utan ett fast belopp för påtryckningar för hårdare ämnen är 6,614 pounds (3,000 kg). Bollen är tvingade till det material som provas i trettio sekunder och sedan tas bort så att strecksatsen kan mätas. Formeln delar den kraft som används av yta indraget.

När de lämnar den Brinell hårdheten hos ett material är det konventionella till listan villkoren i test , och metriska mätningar används. Den noteringen inleds med Brinell numret följer med vilken typ av boll, och därefter anges diametern på bollen, den kraft som tillämpas och hur lång tid. Till exempel, tall, en extremt mjukt trä, kommer att införas så här: 1,6 HBS 10/100/30. Detta innebär att Brinell av tall är 1,6 när det är imponerad av en kula av härdat stål som är 4 /10 av en tum (10 millimeter) i diameter under en vikt på 220 pounds (100 kg) i 30 sekunder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.