Vad är Beställ Squamata?

Squamata är en order av reptiler som omfattar ormar, ödlor och amphisbaenids ( "mask-ödlor"). Det är den största nya ordning reptiler, med över 7. 900 arter. Squamata står för ungefär 96% av levande kräldjursarter. De tre andra levande order tillsammans Squamata omfatta Crocodilia (krokodiler, gavials, kajmaner, och alligatorer), Bryggödlor (bara två arter av Tuatara), och Testudines (sköldpaddor). Squamates hör till ordningen för reptiler mest varierade i storlek, från 16 mm (0. 63 in) Jaragua Sphaero (en gecko), som får plats på ett kvartal till 8 m (26 fot) Green Anaconda, som ibland har ätit människor.

Squamata betyder "skalas reptiler," som utmärkande för den ordning: kåt skalor eller sköldar. Andra reptils order har skalor, men de skiljer sig i form och form från squamate skalor. Skalor kallas också osteodermer. Ett annat särdrag är Kvadratisk ben, som gör det möjligt överkäken kan röra sig fritt i braincase, gör det möjligt att svälja mycket stora byten. Detta kan ge en squamate som en python att konsumera en hel hjort i en klunk, men hela klunk kan ta flera timmar. Det mest kända medlemmar Squamata är ormar och ödlor, varav det sistnämnda utgör en parafyletisk grupp (som består av mer än en icke-närstående kategori). Ödlor är ibland delas upp i två underordningarna-Iguania (ignuanas och kameleonter) och Scleroglossa (resten), eller bara en, kallas Ödlor Sauria. Ormar är ett avrop, kallas Ormar, uppdelade i två infraorders, varav den ena är bara blind ormar, andra utgör resten. Omkring 60% av Squamata är tänkt att bilda en giftig klad Toxicofera, däribland nästan alla giftiga squamates och vissa icke-giftiga ormar och ödlor. Som de flesta andra reptiler (utom fåglar, som härstammar från dinosaurier), squamates är "kallblodiga", eller mer exakt, växelvarma, vilket innebär att de flesta av deras kroppsvärme kommer utifrån. Följaktligen vissa squamates sola sig på klipporna behålla kroppsvärmen. Ormar som förbrukar mycket stora byten också bada i solen för att främja matsmältningen.

Den minst kända gruppen squamates är masken-ödlor, rosa, fjällande burrowers just 6 inches i längd. Förutom att vara underjordiska, de är verkligen sällsynt, finns mest i Sydamerika och Afrika. Ytligt, liknar de daggmaskar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.