Vad är Android Science?

Utöver vad termen antyder, är Android vetenskapen inte bara om att designa och bygga robotar. Snarare är Android vetenskap utformning och konstruktion av robotar för studiet av människans beteende-särskilt hur människor interagerar med och reagera på robotar. Som robotliknande vetenskapliga framsteg, kommer vi närmare den dag när robotar kommer att spela vardagliga roller i vårt samhälle. Det yttersta målet med Android vetenskap är att utveckla en robot design som eliminerar eventuella psykologiska hinder personer kan ha av att interagera med robotar.

Vissa hävdar att framkanten på Android vetenskapen är långt i Japan, där Hiroshi Ishiguro, chef för Intelligent Robotics Lab vid Osaka University, och Karl F. MacDorman, docent vid Institutionen för informatik vid Indiana University-Purdue University Indianapolis, har skapat Repilee Q2. Repliee Q2 är en levande robot, som från ett kort avstånd, är praktiskt taget omöjlig att skilja från en petite, japansk kvinna. När Repilee Q2 börjar röra faller dock illusionen borta. I sin strävan att skapa en mer verklighetstrogen android, Ishiguro fokus ligger på att studera människors uppfattning. Använda androider som Repilee Q2, försöker han att utforska på djupet, ett nyckelbegrepp i Android vetenskap-den Uncanny Valley teori, som föreslagits av robotteknik pionjär Mashahiro Mori 1970. I huvudsak föreslår Uncanny Valley teorin att ju mer en robot liknar en människa, desto mer positiva en människas reaktion vara. Går för långt i strävan att skapa en verkligt levande robot, dock, och du kan utlösa avsky bland människor. att förklara Uncanny Valley teori, säger MacDornan att den utsträckning i vilken en Android är verklighetstrogna frågor. Senaste rönen har visat att dessa androider är bättre på att framkalla normal mänsklig interaktion än animerade figurer eller mindre verklighetstrogna robotar. Men MacDornan påpekar att människan har en ökad känslighet för eventuella fel de kan ha gjort dem mindre mänskliga söker.

Ishiguro och MacDornan fortsätta Android vetenskap med övertygelsen att i framtiden, är människor avsedda att interagera naturligt med androider. Utmaningen blir att skjuta upp tröskeln till Uncanny Valley, men det betyder mycket mer än att rädda människor från vardagens slit. De anser också androider, kan eftersom de har en fysisk närvaro än att exakt kontroll, kan användas mer effektivt än mänskliga aktörer vetenskapligt studera mänskliga relationer och sjukdomar som i sin tur ger dem möjlighet att bygga bättre androider.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.