Vilka är kemiska bindningar?

kemiska bindningar är atomer som hålls samman inom molekyler eller kristaller. Kemiska bindningar form som ett resultat av atomer delar elektroner. De utgör också från fullständig överföring av elektroner. De tre huvudtyper av kemiska bindningar är joniska, kovalenta och polära kovalenta. Vätebindningar ofta ingår under rubriken kemiska bindningar också.

Ionic obligationer kemiska bindningar som utvecklas från reaktioner låg elektronegativitet element med dem som har hög elektronegativitet. I sådana fall sker en fullständig överföring av elektroner plats. Ett exempel på en Jonbindning är vanlig koksalt, som vetenskapligt som natriumklorid. I utformandet av kemisk bindning, överföringar natrium sitt yttre skal elektron till klor. Natrium har bara ett yttre skal elektron och klor behöver bara en för sitt skal.

Kovalenta kemiska bindningar är lite annorlunda och vanligen mellan atomer som saknar helt fyllda yttre skal. I kovalenta bindningar, elektroner delas helt. Dessa band bildas mellan atomer som har liknande elektronegativitet. Flesta organiska föreningar innehåller kovalenta bindningar.

Polar kovalenta kemiska bindningar är något mellan jon-och kovalenta bindningar, atomerna i dessa kemiska bindningar dela elektroner. Men atomerna fokus mesta av sin tid på en viss atom, snarare än andra i samma förening. Denna typ av kemisk bindning formulär när atomerna är mycket olika elektronegativitet. Vatten är ett exempel på en polär kovalent bindning, syre slår väte i form av elektronegativitet. Som sådan elektronerna i vattnet spendera mer tid runt syre än väte.

I vatten, funktioner syre slutet av vatten molekyl en negativ laddning medan väte slut har en positiv laddning. Detta motsatt laddning ger en kraftfull elektrostatisk attraktion som betraktas som en vätebindning. Denna typ av kemisk bindning har en viktig roll för att bestämma kritiska egenskaper hos vatten, avgörande för levande ting. Dock är vätebindningar inte begränsad till enbart vatten. De kan uppstå inom andra molekyler också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.