Vad var Homo ergaster?

Homo ergaster var en tidig Hominid art, och en viktig medlem av den mänskliga släktträdet. Det finns dock en viss tvist om klassificering av Homo ergaster . En del människor tror att dessa tidiga människor faktiskt var en underart av Homo erectus , en annan tidig Hominid, avslag klassificeringen av dessa mänskliga förfäder i en egen art. Det finns en debatt om vilka fossil återstår bör övervägas Homo ergaster och Homo erectus . Arten beteckning används ofta nog att det är osannolikt att försvinna helt utan betydande nya fossila bevis, dock. I Homo ergaster fossil som har hittats, forskare uppskattar att dessa hominider levde under pleistocen tid, runt den tid då jorden skulle gå igenom en cykel av kylning. Skillnader mellan Homo ergaster och tidigare förfäder tyder på att dessa hominider utvecklats vissa nya egenskaper som svar på globala avkylning, bl. a. förmåga att röra sig långt bort i jakten på föda som modersmål klimat förändrats. Namnet på denna Hominid art kommer från det grekiska ergaster , som betyder "arbetare", en hänvisning till den avancerade verktyg som har hittats som fossil platser med Homo ergaster kvarstår. Homo habilis , tidigare förfader till Homo ergaster , säkerligen använde också verktyg, men inte så effektivt och kreativt. Homo ergaster även tycks ha utvecklat nya användningsområden för brand, som lagt grunden till några större förändringar i människans utveckling.

Moderna människor skulle hitta några saker gemensamt med Homo ergaster . Detta Hominid arter har gänglig, med ett smalt bäcken utformad för upprätt promenader och en tunnformad bröstkorg. Dock hade Homo ergaster även en framträdande panna åsen och underbett som verkar främmande för moderna människor. Arkeologer tror att dessa hominider troligen levde socialt tillsammans och vocalized, som fossila bevis tyder på att de hade speciella muskler som behövs för att bilda ord. De förmodligen också haft mörk hud att skydda sig från solen, och det verkar som Homo ergaster kan ha varit en av de första hominider att svettas.

En av de viktigare Homo ergaster hittar inträffade år 1984 vid Lake Turkana, Kenya. Richard Leaky, Kamoya Kimeu och Tim White upptäckte nästan komplett skelett av en ung pojke, uppskattas vara omkring 12 år gammal. Turkanapojken, som han kallas, var ett genombrott hitta eftersom han gav en mer fullständig bild av att dessa hominider kunde ha sett ut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.