Vad är makroekonomi?

det ekonomiska området som kallas makroekonomin fokuserar på beteenden av en nationell ekonomi, eller en regional ekonomi som helhet. Makroekonomi är ett mycket allmänt område som befattar sig huvudsakligen med storskaliga indikatorer, såsom arbetslöshet, och med skapandet av modeller som syftar till att förklara förhållandet mellan dessa indikatorer. Macroeconomics anses också vara ett komplement till Microeconomics, som studerar individernas handlingar snarare än större skala.

Makroekonomi blev en livskraftig området ekonomisk studie på 1930-talet beror direkt på den stora depressionen. Fram till denna tidpunkt hade ekonomer anser inte enskilda åtgärder från beteendet hos en nationell ekonomi som helhet. John Maynard Keynes, brittisk ekonom och andra ekonomer som arbetat för att förklara orsakerna till den stora depressionen, var särskilt inflytelserika i utvecklingen av makroekonomi.

Keynes teorier dominerade makroekonomi fältet fram till ganska nyligen. Keynesians åberopade samlade efterfrågan att svara på frågor i centrum för makroekonomi, t. ex. hur man kan förklara arbetslösheten. I slutet av 1980, keynesianska ekonomer försonas med klassiska ekonomer, en viktig kamp där ekonomer arbetat för att förena mikroekonomiska modeller som utvecklats i makroekonomi. Medan keynesianska modeller är inte längre grund av makroekonomi, är nuvarande modeller starkt påverkade av sin keynesianska föregångare. Hittills har ingen ekonomisk skola utvecklat en modell som fullständigt och korrekt återger en fungerande ekonomi, vilket leder till olika slutsatser. Men med tanke på teorier från vardera kan ge en ekonom att utveckla ett arbetssätt för området.

Studier av makroekonomi har lett till att användningen av statliga åtgärder för att åstadkomma ekonomisk förändring, med förhoppningen att undvika depressioner och andra ekonomiska chocker. De två viktigaste verktygen som används för att sköta de nationella ekonomierna är finans-och penningpolitik. Politik utvecklats från makroekonomin har stora effekter-som regel, det är politiken som gör kvällsnyheterna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.