Vad är geomembran?

geomembran är ogenomträngligt membran används tillsammans med sten eller jord för att blockera vätska migration i konstruktioner. I de flesta fall är de gjorda av syntetiska polymerer. Till skillnad från andra metoder för att kontrollera vätska rörelse, som att använda lera, asfalt eller sand stabiliserade med cement, dessa membran har nästan ingen permeabilitet om det inte finns några hål i materialet. På grund av sin flexibilitet, kan de ta emot marken sjunker ner och skiftande. Geomembran kan också kallas syntetisk liners, polymera membran, eller flexibla liners membran. p

geomembran är oftast tillverkade av polyvinylklorid (PVC), medellång polyetylener densitet, chlorosulfonated polyeten, eller en liknande typ av material. Tack vare sin förmåga att blockera vätskor kan de bidra till att förhindra spridning av föroreningar, och kan användas med jord foder eller fiberduk för att skapa en sammansatt foder system som ger extra säkerhet. Geotextil tyger, tillverkade av polyester och polypropen, används med jord för att ge filtrering, förstärkning, eller dränering i många civilingenjörer applikationer såsom vallar, kanaler och järnvägar. är dessa membran huvudsakligen används som foder i deponier för att förhindra att kemikalier eller andra farliga lakvatten från att förorena omgivningarna. När en deponi når sin maximala kapacitet, är en geomembrane slutligt behandlar ofta placerad där för att förhindra flykt av gaser och inträngning av regn. Dessa membran har många andra tillämpningar, emellertid, och är användbara där flytande rörelse måste kontrolleras eller förhindras. De kan användas för något så enkelt som att bygga en dekorativ damm, eller potentiellt farlig som innehåller ett utsläpp från en kemisk lagringstank. De kan användas i gruvor för att hjälpa innehålla kemiska lösningar eller för att minska förlusten av metaller som lakas ur malm.

Vid utarbetande av ett område för geomembrane installation måste marken vara befriad från alla vassa föremål såsom käppar som kunde punktera fodret, och vid behov kan fiberduk placeras nedan för att minska risken för tårar. Paneler i geomembrane foder är oftast bundna till närliggande sömmar, med extrudering svetsning, varm-wedge falsning, eller varm luft svetsning. Generellt sett är varm luft svetsning används som en tillfällig åtgärd för att immobilisera fodret innan en extrudering svetsen tillämpas. Sömmar senare testade för att garantera att det inte finns några läckor och att de är väl gick.

p

geomembran används av många företag och entreprenörer i ett försök att minimera påverkan mänsklig utveckling verksamhet har på miljön. Även geomembrane foder används i många tillämpningar, de är speciellt viktiga för avfall inneslutning. De är tillverkade av mycket hållbart material, ofta med en förväntad livslängd på hundratals år. De måste vara resistenta mot kemikalier och att bära, så att tidens gång och korrosion inte påverkar integriteten av slemhinnor och miljön skyddas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.