Vad är ett fält Notebook?

Ett fält bärbara datorn är en bärbar dator som används av en forskare att göra anteckningar medan ute på fältet. Målet med den bärbara datorn är att skapa ett komplett register som innehåller korrekt och användbar information om området expeditioner, och forskare som arbetar på fältet som vanligtvis krävs för att hålla dessa anteckningsböcker. I vissa fall gäller bärbara datorer anses tillhöra arbetsgivaren, i vilket fall en forskare måste lämna in dem en gång en fältstudie är över, medan det i andra fall kan den bärbara ägas av författaren. Förutom professionella forskare, många amatörer hålla också fält anteckningsböcker. En fågelskådare, till exempel, skulle hålla en anteckningsbok av fågel iakttagelser som också innehöll uppgifter om platser, väderförhållanden, fågelstationen partner, och så vidare. Genom att läsa på anteckningsboken, kan någon få en fullständig bild av vad som hände på varje expedition. I själva verket borde någon kunna läsa ett fält anteckningsbok och känna att han eller hon var med för att resa, tack vare den höga och detaljerad. är varje enskild bit av uppgifter om en expedition in i ett område anteckningsbok, tillsammans med allmänna kommentarer. Något som verkar vara mindre viktigt i det område som verkligen kan spela en nyckelroll i en studie eller expedition på senare granskning, och bränner den, säkerställer en forskare att det kommer att noteras. Ibland kan en läsning av en rad fältanteckningar avslöja svaret på en gåta, som till exempel om en birder upptäcker att fågelflockar konsekvent ökning av en viss patch träd varje dag klockan 10:03, och någon nämner att leverans plan landar precis bakom dessa träd varje dag kl 10:02.

Normalt gäller bärbara datorer är inbundna, och många är gjorda av papper som är avsedda att vara vattentät. Forskare bära sina anteckningsblock i påsar eller lådor för att hindra dem från att bli blöt. Anteckningsblocket brukar uteslutas, och det innehåller inspelade observationer och mätningar, skisser, allmänna anteckningar, diskussioner om vädret, och alla andra errata som kan vara relevanta för studien, varifrån bilarna parkerade vem var i fält på någon given dag.

Vetenskaplig gasdistributionsföretag bedriva ofta standardiserade området bärbara datorer och bärbara datorer kan också köpas från brevpapper leverantörer. Forskare som arbetar för vissa företag eller organisationer kan vilja veta om företaget har en förkärlek för en viss typ av område anteckningsbok, eftersom behovet av organiserad lagring kan diktera en viss storlek eller stil. Vissa företag Frågan gäller bärbara datorer till sina anställda av den anledningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.