Vad är ett avrinningsområde?

ett avrinningsområde är en naturligt förekommande del av mark som fungerar som en kanal till kanal nederbörd och överflödigt vatten till en närbelägen flod eller ström. De är också kända som flodområden, bassänger avrinningsområde, avrinningsområden, eller handfat vatten. Avrinningsområden skiljs åt av geografiska gränser såsom kullar, kullar, åsar och berg, som är kända som vatten eller avlopp klyftor. Den delar stöd med att bestämma riktningen på flödet av vatten, medan landskap, väder, jordmån och växtlighet kommer att påverka innehåll och förflyttning av flödet. När först bildas, ett avrinningsområde kan anta ett av många olika mönster som är lätt att känna igen på en karta eller en flygbild. När dränering nederbörd, även känd som avrinning, tvättställ flöde i ett hierarkiskt mönster. Mindre sub-avrinningsområden tillsammans utgör större bassänger. Allmänhet, mindre bassänger bidra till bäckar, medan större bassänger bidra till floder. Mönster som bildas av dessa avrinningsområden Ofta ger insikt om landskapet som de flödet.

Radial avrinningsområde mönster uppstår runt en central, hög punkt som ett berg eller en kulle. Den luft nedåt från den högsta punkten. Liknar radier är parallella mönster som bildar i steniga områden där vatten strömmar jämnt i en riktning. När det finns sprickor i den massiva klippan på vilken vattnet strömmar, såsom skiljelinjer eller lederna, dränering mönster tar rät vinkel och bildar ett rektangulärt mönster.

Om avrinningsområde ligger i ett område där berget är hemlösa eller har en uppåtgående lutning, då strömmen tar en trellised mönster och flöde längs den svagare områden i klippformation. Motsatsen till trellised mönstret är det ringformade mönster där strömmen kanaler ha ett gemensamt centrum, såsom en depression eller krater, och flödet längs svagare sängar av sten. Dendritic mönster, som påminner om den slingrande ådror ett löv, uppstår i områden där det finns erosionshotad sediment, som finns i grunda vattendrag eller floder.

är Deranged avrinningsområde mönster som bildas när terrängen på vilka vattenflöden har först nyligen bildats eller avslöjat. Fickor av vatten form längs böjar av strömmarna som inte haft en chans att mogna. Denna typ av mönster hittas oftast i områden där det har skett en naturlig händelse, till exempel någon form av vulkanisk aktivitet. I dessa fall över tiden, kommer strömmen mogna och dess flöde kommer att utvecklas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.