Vad är ett PC-mikroskop?

En PC mikroskop, också känd som en digital mikroskop, är en apparat som förstorar föremål mycket som ett traditionellt mikroskop, men ansluter till en dator via en maskin-anslutning för visning på en datorskärm. Detta möjliggör att de som inte tycker om att använda en traditionell detektorlins att ha ett andra alternativ och även möjliggör visning av flera personer samtidigt. Förstoringen bestäms av olika modeller av mikroskop, och, även om det kan vara möjligt digitalt zooma in för att förstora en bild, är den optiska pjäs den viktigaste delen av förstoringen processen.

PC mikroskopet är användbart i undervisningen klasser i mikrobiologi, eftersom det ger bilden i mikroskop för att visas i helbild på en hel klass. Därför behöver lärare inte förlita sig på bilder från en lärobok, men kan på ett tillfredsställande sätt visa vad eleverna kan få hjälp av en verkliga exempel. Detta är bra om det kan finnas vissa oklarheter i objekt som beskrivs eller sökts. Dessa mikroskop innehåller ofta den traditionella okularet också. Den programvara som är associerade med en dator mikroskop kan göra mer än bara en visning på en datorskärm. Till exempel kan den mjukvara som möjliggör bilder eller videoklipp som skall vidtas. Detta är ett bra sätt att granska material och se om den första kommentarer och analys var korrekt. Om det är en fråga om något som upptäcks, kan detta också för att bilden ska bestå till dess att en mer erfaren person kan granska bilden och lämnar synpunkter. Sådant bevarande är särskilt viktigt om bilden är i ett material som snabbt kan förändras stater eller förmultning. I likhet med många andra typer av mikroskop, en dator mikroskop kan köpas i olika prisklasser. Vissa är verkligen avsedd som nyheter för barn att experimentera och lära sig med. Dessa mikroskop kan komma med begränsade funktioner och inte utföra alla de funktioner som behövs i en vetenskaplig eller medicinsk miljö. Professionella modeller kommer sannolikt att förstora objekt i ännu större utsträckning och visa dessa objekt på en högre upplösning.

Standard komponenter med en dator mikroskop ofta inkluderar en kabelanslutning, en sådan som en USB-sladd och några starter programvara, är kvaliteten som ofta avgörs av priset och modellen av enheten. Detta program bör omfatta alla de drivrutiner som behövs, samt någon typ av display interface. Det kan också vara möjligt att köpa add-on programvara som kan ge ännu fler funktioner för mikroskopet, såsom videoinspelningen funktioner som tidigare nämnts.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.