Vad är en Aperture Card?

maskvidd kortet är ett hålkort som innefattar en öppning i vilken en del av mikrofilm skall införas. Mikrofilm innehåller data som exempelvis en teckning, medan hålkort innehåller uppgifter om uppgifterna. Aperture korten var avsedda för arkivens användning i olika tillämpningar, och några är fortfarande används i denna mening idag. För det mesta har dock digital arkivering system ersättas öppningen kortet.

Några exempel på saker som kan monteras på en öppning kort inkludera ritningar, ritningar och mikrofilm av tidningen sidor. Storleken på filmen varierar, beroende på var och när filmen producerades. Kortet, markeras i Hollerith kod, vanligtvis också har läsbar information, så att kortet kan lätt identifieras. är en specialiserad kortläsare krävs för att visa en öppning kort. Kortläsaren kan tolka metadata på hålkort och förstora filmen så att den lätt kan ses. Kortläsare kan nämnas förmågan att sortera och katalogisera en stor samling av bländare korten, möjliggöra för folk att hantera ett stort arkiv. den klara fördelen att en öppning kort från en arkivens perspektiv är att det tar upp mycket mindre utrymme än full-stora ritningar och teckningar, samt deras medföljande information. Den standardiserade storleken och formen också göra bländare kort lättare att lagra då jämföras med ursprungliga ritningar. Till exempel kan ett county records Office Store gärning uppgifter och ritningar i ett litet rum när de är på bländare kort, vilket kräver en mycket större utrymme för original.

Nackdelen är förstås att bländare kort fortfarande tar upp plats och de kräver en del manuellt arbete, till skillnad från digital information. Med ett digitalt arkivsystem, kan information katalogiserade i en mängd olika sätt och aktiveras omedelbart när det behövs. Digitala system, men kan brytas ned uppgifterna om de är äventyras, och det kan bli dyrt att byta system som nyare teknik utvecklas.

Stora arkiv öppning kort har omvandlats till digital form för bekvämlighet i vissa regioner. Den ursprungliga kort kan bibehållas, eller kasseras när det står klart att det digitala systemet fungerar. För personer med ett särskilt brinnande intresse, bländare kort ämnen fortfarande är tillgängliga, gör att människor kan göra ny öppning kort. Sådana kort används främst för personligt intresse snarare än institutionella arkivering, eftersom digital teknik har så många klara fördelar, vilket gör det föredrar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.