Vad är Xenophyophores?

Xenophyophores är protozoer som lever i de djupaste delarna av havet. Trots att de upptäckt kring sekelskiftet 20th Century, lite är känt om dessa encelliga organismer, främst för att de är känsliga och skadas lätt när de samlades in, lätt misstas för annat organiskt och icke organiskt material, och även för forskning inom djupaste delarna av havet är fortfarande svår. Fortfarande mycket intresse omger dessa encelliga organismer delvis eftersom de är en av de största encelliga organismer som finns i naturen.

Medan deras storlek varierar och några har visat sig vara så små som 2 mm (0,06 tum) bred, en art, Syringammina fragillissima , har rapporterats vara så bred som 20 cm (8 tum). Deras övergripande formen varierar också. De kan ha RYNKAD kanter som liknar Golgi apparat i den eukaryota cellen eller de kan ha en sfärisk svamp form. Vissa är platt och andra är fyrsidig tetrahedra. I stället för blod, xenophyophores är fyllda med cytoplasman, intracellulär vätska, och många kärnor som innehåller dess genetiska material. Allt detta är inkapslade i ett organiskt, grenad, tub-liknande struktur som kallas granellare . Många i det djupa havet, xenophyophores flytta längs havsbotten som sniglar. De utsöndrar plasma att filtrera sanden ut och endast behålla de näringsrika partiklar och små djur, som nematoder, som är rikligt djupa havsbotten.

Precis som amöbor, xenophyophores konsumerar mat som drabbat den med en struktur som kallas ett pseudopodium . Flesta xenophyophores bo direkt på ytan, men en art, Occultammina profunda är känt för att gräva ner sig i sediment. Xenophyophores ha minst en äcklig vana-de lät sin avföring, som kallas stercomare , bygga upp sig själva. Den avföring blandas med deras slemmiga sekret och bildar långa, sträng-liknande strukturer. Detta är till viss del, där organismen har fått sitt namn, som härstammar från den grekiska och ungefär betyder "bärare av främmande material. "

Xenophyophores finns rikligt i vissa delar av havsbottnen, såsom abyssal diken som är cirka 5000 meter (16. 400 fot) djup. Här är deras densitet stor, dominerar liv finns i området. Medan de har också visat på bara 1 meter (cirka 3 fot) djup de har också hittats levande vissa 7. 000 meter (ca 23. 000 fot) djup i havet. Trots att relativt känslig när det gäller insamling för vetenskapliga ändamål, de är ganska stark i sin förmåga att motstå det starka trycket på havets botten, som kan överstiga 100 gånger det tryck vid havsytan. Xenophyophores antagligen inte många rovdjur, så få rovdjur lever så djupt att de kan skörda abyssal slätter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.