Vad är Vägar Made Of?

Olika vägar byggs i olika material, beroende på deras användningsområde och allmänhetens efterfrågan. Konventionella vägar avsedda för långvarig biltrafik är ofta byggda i lager, vilket kan inkludera sand, grus, tjära, vilket banar tegel, asfalt eller betong. Specialiserade vägar för kommersiellt bruk får använda andra material som återvunnet gummi eller metaller. Vissa tidiga vägarna i USA byggdes faktiskt från Split trä stockar som anges i täta rader. Dessa kallades manchester vägar. Den kanske vanligaste materialet som används för vägar är smuts. Som män och primitiva maskiner rest följer minsta motståndets över landskapet, skulle hjulspår form i marken själv. När äganderätt blev etablerad för markägare, ofta dessa tidiga grusvägar bildas tillsammans egendom linjer. Det var mycket formell skapandet av vägar under dessa tidiga dagar, utan individer var fria att göra förbättringar såsom ogräs avlägsnas och brobyggande. Eftersom behovet av bättre vägar växte, ingenjörer utvecklat nya metoder för att skapa vägar för långvarig användning. Sand, grus och olika former av tjära användes för att upprätta officiella vägar för fotgängare och hjul transport. Medan dessa vägar var en förbättring jämfört med osorterade och ofta oframkomliga vägar smuts, var de fortfarande i händerna på Moder Natur och tid. Genom 1920-talet byggdes många nya vägar med hjälp av en relativt ny blandning av avfall material som utvinns ur råolja och grus kallas asfaltbetong. Asfalt kan hällas över en förberedd bädd av sand och grus för att bilda en solid men smidbart yta för vägar. Bilar kunde passera över ytan av asfalt utan att orsaka mycket skada, även om de ständiga spänningarna som orsakas av trafiken kan orsaka asfalt deformeras över tid. Asfalt används fortfarande för att bygga vägar, framför allt eftersom det är billigt att producera och lätta att tillämpa.

För mer hållbarhet, är några vägar byggda med betong. Betong vanligtvis längre än asfalt, men det tenderar också att spricka och chip om inte förstärkta med armeringsjärn eller delas upp i mindre delar, ungefär som en trottoar. Sektioner av betong är ofta läggs samman till vägar, även om några konkreta vägar kan byggas på plats med hjälp av trä formulär.

En del vägar i äldre städer kan ha byggts med tegel läggare eller klappersten. Murare eller sten murare skulle ha placerat läggare över en förberedd säng och används injekteringsbruk eller betong för att hålla de enskilda stenarna på plats. När användningen av asfalt blev mer populära, var många av dessa tegel och vägar sten enkelt banade över. Ibland asfalten lagret av vägar kommer att bäras bort, avslöjar tegel eller annat material som ursprungligen användes för att konstruera dessa vägar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.