Vad är Ultramarine Blue?

Ultramarin blå är en djup blå pigment som har en historiskt sällsynta och dyrbara pigment. I sin naturliga form, är den blå görs från marken lapis lazuli, vilket är en unik sten finns i några få delar av världen. Pigmentet kan dock vara crafted syntetiskt. Den kemiska förening som gör upp ultramarin blå består huvudsakligen av en dubbel silikat av natrium och aluminium. Namnet ultramarin härstammar från latinets ultramarinus . I Mellanöstern latin, ultra innebär bortom och marinus innebär havet . Därför betyder ordet, från andra sidan havet . Uttrycket kom troligen på grund av pigment har importerats till Europa från Asien, genom det historiska Sidenvägen och Medelhavet.

Natural ultramarin blå pigmentet kommer från mineral lazurite, som är en av de huvudkomponenterna i lapis lazuli. Detta är en djup blå sten som ofta har pyrit och kalcit ådror rinner igenom. Stenen bröts ursprungligen i vad som nu kallas Badakhshan provinsen i Afghanistan. Övrig inlåning har återfunnits och minerade områden runt om i världen, men stenen är fortfarande sällsynt. Den syntetiska pigment i ultramarin blå vanligtvis skapas av bakning lera, svavel, kol, och särskilda kemiska föreningar som innehåller natrium, kol och kisel tillsammans i en ugn. Ibland kemikalier ändras för att skapa olika färger, såsom Ultramarine violett. De bakade fasta mals och tvättas för att skapa ett användbart pigment. Det blå har använts i färger och glasyrer i tusentals år. Innan det var syntetiskt, var ultramarin blå mycket dyrt att tillverka och har därför mycket sällan. Under medeltiden, sparas manuskript belysning typiska färgen för sidor med scener av stor religiös betydelse. Den syntetiska pigment har använts i både olja och vattenbaserade färger. Den kemiska föreningen i ultramarin blå är stabilt och icke-giftig, så det är typiskt säkert för mänsklig kontakt. Egendomen är den främsta anledningen är det ofta används vid framställning av kosmetika, livsmedelsförpackningar och leksak produktion. Det har också utmärkt värme, ljus och väder beständighet, så det kan ha många utomhus användningsområden också, såsom i yttre färg.

Ultramarin blå pigmentet används ofta som en färg korrigerande för vitt papper. Lägga till en liten bit av pigment till normala pappersmassa, kommer tillsammans med ett optiskt blekmedel, ofta kompensera den naturliga gula av pappersmassa. Denna process gör faktiskt det färdiga papperet ett klarare, renare vit färg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.