Vad är Terminal Velocity?

Terminal velocity är termen för staten ett föremål når när kraft dra agerar för det är lika med gravitationskraften verkar på det. När ett föremål når sin terminal hastighet, inte längre accelererar, kvar oavsett på vilken hastighet det var redan reser annars sakta ner. som ett objekt accelererar, ökar mängden dra utövas på det. Detta innebär att mer kraft är nödvändig för att upprätthålla samma acceleration. Om det yttre kraft ökar, liksom i en bil eller flyg, då objektet kan påskyndas väl förbi sin terminal hastighet. Om, däremot, är den enda kraft som verkar på det är gravitationskraften, så småningom dra kommer att bli lika stor som statisk kraft på allvar, och objektet kommer att upphöra att accelerera. Ett objekt kan också mattas mot terminal hastighet, om det var från början rör sig snabbare än terminal hastighet. Detta kan bero på att införas från någonstans med mindre drag, till exempel thinner övre atmosfären, eller för att den lanserades först med några yttre våld annat än allvar med en högre hastighet. På detta sätt kan terminal hastighet ses som ett slags jämvikt punkt som objekt i fritt fall naturligt att dras mot.

Egentligen ett objekt aldrig når sin terminal hastighet, den bara når en stat som approximerar den. I stället, på ett sätt som liknar Zeno paradox i rörelse, kommer objektet närmare och närmare sin terminal hastigheten, minska dess acceleration till miniscule belopp, till dess att accelerationen är inte ens mätbar eller funktionella och terminal hastighet lär ha uppnåtts .

Olika objekt har drastiskt annorlunda terminal hastigheter. En person i fritt fall, till exempel, har en terminal hastighet på cirka 184 m /s (56,08 m /s) eller ungefär 124 mph (200 km /tim). En regndroppe, däremot, även om mycket aerodynamisk, är inte heller mycket tätt, och så har en terminal hastighet på cirka 25 m /s (7,62 m /s) eller ungefär 17 mph (27 km /h). En BLYKULA skott rakt upp i luften, å andra sidan, har en terminal hastighet på omkring 223 m /s (67,97 m /s) eller 152 mph (245 km /h).

Beräkning av terminalen hastigheten för ett objekt innebär att beräkna dra utövas på objektet, och sedan jämföra detta med vikten av objektet Nettokostnaderna kraft. För att göra detta, du behöver känna till Frontyta av objektet, gasen densitet den faller igenom, och en luftmotståndskoefficient. Det är inte en särskilt enkel beräkning att göra, men det finns online miniräknare som kan hjälpa dig att göra grova uppskattningar av ett objekt terminal hastighet. De grundläggande tumregler, dock är att objekt har en högre terminal hastighet när det finns mer av det, göra tjockare, tätheten av gas är det som faller igenom är lägre, som i övre atmosfären, objektet har en lägre luftmotståndskoefficient, vilket betyder att den har byggts upp för att bli effektivare, liksom en regndroppe, eller finns det mindre område att dra, vanligtvis betyder att objektet är tätare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.