Vad är RNA Interference?

RNA-interferens är en naturlig genetisk mekanism som finns i de flesta växter och djur. Dess funktion är att skydda det mobila maskiner från invasion och utnyttjande av virus och andra främmande genetiskt material. RNA-interferens kan tysta specifika gener, vilket gör det en värdefull forskning verktyg för bioteknisk forskning och även nästa generation medicinska behandlingar. Till exempel, om vi kunde använda RNA-interferens för att tysta gener som ansvarar för en långsam ämnesomsättning, kan vi tillåta människor att gå ner i vikt utan att tvinga dem att gå på en diet eller kämpar mot sin naturliga kost tendenser.

Minns att virus återge genom att sätta sitt genetiska material i arvsmassan hos en värd, omprogrammering det att pumpa ut kopior av viruset. Efter några hundra virus produceras av genetiska maskineriet i cellerna, spricker det, vilket frigör mer virioner som går för att infektera andra celler. Den viktigaste punkten av RNA-interferens är att undertrycka vissa delar av genomet, så att virus inte kan utnyttja denna för att framställa kopior.

De flesta organismer har en arvsmassa som producerar budbärar-RNA som går på att instruera cellens protein-producerande maskiner för att skapa olika proteiner. RNA-interferens består av särskilda segment av RNA som kallas små störande RNA-delar (siRNA) som har nukleotidsekvenser komplement till de riktade RNA strand. Dessa kompletterande delar fungera som en inriktning mekanism som styr proteiner till mRNA val, tärning lång dubbelsträngat RNA-molekyler i mindre bitar som inte kan översättas till proteiner. På detta sätt kan specifika gener tystas.

Idag är användningen av RNA-interferens för biotekniska och terapeutiska ändamål ett hett forskningsområde. RNA-interferens för att selektivt undertrycka önskade gener är en form av genteknik. Föreställ bota eller göra framsteg mot ett botemedel mot AIDS, hepatit och influensa-allt genom selektivt undertrycka uttryck av virala genomet. Fullo utnyttja RNA-interferens, skulle vi kunna skapa bomullsfrön utan gift-de besitter stora mängder protein men naturliga bomullsfrön är giftiga-tobak utan cancerframkallande, och anläggningar med extrem motståndskraft mot grödor förstöra virus. RNA-interferens är en värdefull metod i den biotekniska verktygslådan som kommer att fortsätta inledde den biotekniska revolutionen for the 21st century.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.