Vad är Projectile Motion?

Projektilvävmaskiner rörelse är ett fysiskt fenomen som uppstår när ett objekt förväntas av en kraft som stannar utöva inflytande på objektet efter att det har inletts. Lagar objekt fysik anledning att följa en mycket speciell väg när de lanseras på detta sätt. Ett klassiskt exempel på projektil rörelse är en fotboll, som blir en projektil när den sparkas av en spelare.

De flesta är bekanta med Isaac Newton uttalande att ett föremål i rörelse tenderar att vara i rörelse. Detta kallas tröghet. Tröghet spelar en viktig roll i projektil rörelse, eftersom det förklarar varför ett föremål fortsätter att röra sig utan drivkälla. Det finns också en kraft som spelar i projektil rörelse: allvar. Gravity förklarar varför fotboll i exemplet ovan återvänder till jorden, snarare än att flytta kontinuerligt genom luften. Den väg en projektil är ungefär parabolisk. När den är startad, hjälper den tröghet som röra sig uppåt, mot tyngdkraften, men så småningom Gravity's drag blir för stark, och objektet börjar loop tillbaka till jorden. Objektet har också rest horisontellt, dock så att sökvägen till objektet skapar en båge. Så småningom kommer objektet träffa jorden och stannar upp, och i fallet med fotboll, som sparkade av en annan spelare.

Förstå hur projektilen rörelse fungerar är viktigt. Historiskt sett har många arméer kämpade med begreppet, eftersom de inte förstår hur pilar, kanonkulor, kulor och andra projektiler rörde sig genom luften, och detta gjorde det svårt att sikta ordentligt. Fysiken bakom projektilen rörelse spelar också en roll inom idrotten och många andra aktiviteter, vilket är anledningen projektil rörelse problem som be människor att använda matematiska formler för att bestämma den väg som en projektil kommer att följa uppstå på så många fysik prov.

Den ursprungliga hastigheten på objektet, massa, och vinkel lansera alla spelar en roll i den väg att objektet kommer att följa, till exempel en marmor som rullar ned från bordet kommer att följa en annan väg än en som lanseras uppåt med en liten katapult. De flesta projektil rörelse problem finns på jorden, som har en bekant allvar, men människor kan också beräkna projektilen rörelsen av olika objekt på andra planeter, så länge allvar är känd. Enkla problem utgår också från att luftmotstånd och jordens rotation är oviktiga, men i själva verket kan bli problem med vissa typer av projektil rörelse problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.