Vad är Food Engineering?

Food Engineering är ett omfattande livsmedelsteknik område för de olika disciplinerna Food Science, jordbruk, mikrobiologi, kemi och teknik. Med hjälp av noggrann forskning metoder, högteknologisk utrustning och sofistikerade processer, mat processteknik täcker hela spektrat från att skaffa rå mat material för att bearbeta dem till livsmedel för att bevara, förpackningar och leverera livsmedel till konsumentmarknaden. Verkstadsindustrin av livsmedel, särskilt i form av genetisk ingenjörskonst livsmedel, är ett stort företag krävs för att mata växande befolkningar, och det betyder att det blir en kraftig ökning av arbetstillfällen mat teknik under de kommande åren. I genetisk ingenjörskonst mat, är genetiskt odlade produkter används för att tillverka livsmedel av vissa nödvändiga egenskaper. Ett bra exempel skulle använda E-vitamin, genmanipulerade tomater för tomatbaserade livsmedel. Sådan teknik kan vara ett svar att ge världens befolkning med tillräckliga nivåer av näring, men det finns ganska lite om kontroversen om den långa följder på hälsan av genetisk livsmedel. Frågan kan lindras i en omfattning om genetiskt modifierade livsmedel är tydligt markerade som sådana och konsumenterna får veta exakt vad de köper. För närvarande är en sådan märkning inte allmän praxis. Att producera säker och näringsrik mat för människors och djurs konsumtion är ett av huvudsyftena med mat engineering. Högkvalitativa råvarorna hanteras och bearbetas av särskilda, datoriserad utrustning i livsmedelsindustrin. Bearbetningen omfattar utvinna, separera och remixa livsmedelsingredienser för tillverkning av olika livsmedelsprodukter.

Hela bearbetning av livsmedel sker under hygieniska förhållanden att minimera risken för kontamination och andra risker mat. Det bearbetade livsmedel kan genomgå termisk värmebehandling eller en frysning process för att bevara den för en längre hållbarhet när den når marknaden. Innan dess de sänds till marknaden, måste maten vara ändamålsenligt förpackad. Olika förpackningar vanligen används, beroende på om de livsmedel är fast eller flytande. Rätt förpackning är mycket viktig, eftersom det håller maten skyddade produkter och säkra.

är en hel del avfall som uppstår som ett resultat av de olika processerna i livsmedel engineering. Hanteringen av detta avfall på ett effektivt och miljövänligt sätt är också en viktig aspekt av mat engineering. Andra problem relaterade till detta område är läkemedels-och hälso-och sjukvård industries. As när det gäller att skapa näringsrika livsmedel, mat forskare engineering hålla upptagen förfina läkemedel och hälsorelaterade produkter som till slut kommer att gynna konsumenterna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.