Vad är Dermatoglyphics?

Dermatoglyphics är det vetenskapliga studiet av mönstren på fingrar och händer. Människor har studerat varandras handflator och händer i århundraden och många kulturer har en historia av att tro på att funktioner på händer kan ge insikter i någons karaktär eller framtid, men dermatoglyphics tar ett mer vetenskapligt synsätt, letar efter egenskaper som är förknippade med vissa störningar. Ett antal påståenden görs om dermatoglyphics, varav några är verkliga, varav några är mindre.

Bildandet av händerna börjar mycket tidigt i fosterutvecklingen. Som ett resultat, människor med medfödda missbildningar, särskilt svåra sådana, utvecklar ofta ovanliga eller onormala dermatoglyphics. Barn med trisomi 21, till exempel, tenderar att ha bred händer med trubbiga fingrar, och vissa typer av formationer i deras fingeravtryck är speciellt vanliga. Läkare kan ibland använda dermatoglyphics som ett diagnostiskt verktyg för att identifiera medfödda avvikelser och fel i fostrets utveckling som bidrar till onormala dermatoglyphics är också ett ämne av vetenskapligt intresse. p

Särskilda variationer i fingeravtryck har kopplats samman med ett antal kromosomavvikelser, som har allmänna variationer i struktur, form och storlek på händer och fötter. Vanligtvis många andra diagnostiska ledtrådar finns att visa att någon har en allvarlig genetisk missbildning, men studier av händer och fötter kan fortfarande vara av intresse. Vissa människor hävdar också att dermatoglyphics kan användas vid diagnos av sjukdomar, allt från psykisk ohälsa till vissa cancerformer. Studier verkar antyda att dermatoglyphics inte kan användas för detta ändamål, eftersom det inte finns några påtagliga och tydliga skillnader mellan studera prover och den allmänna befolkningen.

Studier av dermatoglyphics är också viktigt för fingeravtryck analys, en teknik som används för att länka fingeravtryck i samband med ett brott eller en händelse till en specifik individ. Fingeravtryck är mycket unikt och speciellt när ett prov innehåller utskrifter från flera fingrar, kan den användas för att länka någon med en händelse. Fingeravtryck också kan användas för att identifiera avlidna personer som saknar identifiering, och eftersom fingeravtryck dröjer så länge har forskarna även framgångsrikt fingeravtryck från forntida mumierna genom att noggrant Rehydrating huden.

vetenskaplig metod att studera utvecklingen av särskiljningsförmåga hud åsar på händer och fötter skall inte förväxlas med KIROMANTI och olika typer av fortunetelling som förlitar sig på huden åsar . Även hud åsar kan ibland förutsäga någons framtid, såsom i fallet med särskiljande hud åsar som visar att någon har en kromosom störning, kommer de inte förutspå karaktär, yrke, eller framtida älskare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.