Vad är Bench kemi?

Bench kemi är kemi som sker i de flesta traditionella bemärkelse-vetenskapsmannen blandar och hanterar kemikalier direkt, som inte använder någon av de högteknologiska produkter eller teoretiska ansatser som kan vara förknippade med de mest state-of-the-art aspekter av disciplin. Den stereotypa bilden av en forskare i vit labbrock hälla kemikalier från ett provrör till en annan är ett perfekt exempel på bänken kemi.

Termen bänken kemi täcker många olika vetenskapliga metoder som är anställda i ett laboratorium. En tumregel är att om det är en kemi teknik som enkelt kan göras på en arbetsbänk utan dator det mesta av beräkningar och analyser, så är det en bänk kemi teknik. Några av dessa tekniker är: blandning, avskiljning, mätning (volymetrisk analys), vägning (gravimetrics), destillering, flamma testning, hitta smältpunkter, och titrera.

Bänk kemi fått sitt namn från den traditionella laboratoriet arbetsbänken. Finns i både industriella och akademiska laboratorier, nästan alla som lär sig naturvetenskap kommer att arbeta på en av bänkarna vid något tillfälle. Alla de traditionella experiment som görs vid dessa arbetsbänkar anses bänk kemi. De Arbetsbänkar själva fläcken vanligtvis, värme och korrosionsbeständig så att kemiska utsläpp och klantiga försök som inte påtagligt skadar dem. Några av arbetsbänkar är också omgiven av ventilationssystem kallas dragskåp för att skydda användarna från de giftiga gaser som får släppas ut under vissa kemiska reaktioner.

våtkemi används ibland som synonym för bänk kemi. Våtkemi är dock en bransch term med en mycket mer flexibel definition än bänk kemi. Våtkemi kan också hänvisa till användningen av högteknologisk utrustning som vanligtvis inte förekommer på ett laboratorium bänk, och därför inte används i bänk kemi. Termen klassisk kemi är en mer lämplig synonym, även om konnotationer vara föråldrade att ordet "klassisk" ibland innebär är en orsak till det är inte vanligt förekommande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.