Vad är Auditory Imagery?

Auditory bildspråk är en term som beskriver rapporter om hörsel och uppleva ljud när ingenting egentligen gör ett ljud. Enligt studier som utförts av forskare med intresse för detta fenomen, det finns ett neuralt grund för hörsel-bilder, med ljud förening delar av hjärnan aktiveras vid upplevelser av auditiv imagery. Studiet av denna händelse kan ge intressant information om hur hjärnan fungerar, och det kan också vara informativ när det handlar om enskilda patienter.

Många människor har haft erfarenhet av att ha en låt plötsligt fastnar på hjärnan, som är ett exempel på auditiv bildspråk. Ibland något som objekt, med någon hört en del av sången och hörde sången namn nämns eller har en upplevelse som tar upp låten, och vid andra tillfällen kan musiken verkar slumpmässigt visas. I samtliga fall har människor en känsla av att ha hört låten, men ingen auditiva stimulansen som egentligen händer. Ett annat vanligt exempel på auditiva bilder kan visas när någon tittar upp ett telefonnummer och försöker komma ihåg det. Vissa människor recitera telefonnummer högt, medan andra kan upprepa det tyst i huvudet, men de kan känna sig som om de lyssnar till någon artikulera telefonnumret. Den auditiva cortex är aktiv, i detta fall, men det är faktiskt inte få input. Forskare har också noterat att människor kan uppleva hörsel-bilder när de lyssnar på välbekanta ljud och ljud skär ut, till exempel, kan någon "höra" en mullrande motor efter en tomgång lastbil har avvikit, eller någon som lyssnar på en välbekant sång kan fylla i en lucka om ljudet droppar tillfälligt ut.

hörselhallucination kan vara störande eller oroande. Den plötsliga förekomsten av auditiva bilder eller andra typer av bilder kan vara ett tecken på att det finns neurologiska problem, och det kan vara en god idé att konsultera en läkare för en bedömning. Vid andra tillfällen verkar det vara ofarliga och helt slumpmässigt. Denna mentala bilder är också ofrivillig; folk inte anstränga sig för att uppleva auditiv bildspråk, deras hjärnor bara göra det åt dem.

I litteraturen kan människor också använda Begreppet "auditiv imagery," men i en något annorlunda känsla. I detta sammanhang hänvisas till suggestiva stycken som är utformade för referens ljud. Ibland kan en person läser en suggestiv passage i en bok kan få auditiv bildspråk som hjärnan omvandlar platt ord på sidan i en sensorisk upplevelse. T. ex. någon läsa om en karaktär "krasande genom höstlöven" kan "höra" bladen som krossades.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.