Vad är Adaptive Learning?

Adaptivt lärande är att använda tekniken för att hjälpa eleverna att absorptionen av nya material. Detta är ett växande område för forskning och utveckling, eftersom fler organisationer ser till att övervinna hinder för lärande, minska driftskostnader och ger en jämn kvalitet för användare i olika geografiska områden. Förändringar i teknik har gett många utbildningsanstalter att ge tillgång till material och kurser till en bredare publik, samtidigt som kontrollerar tillträdet. Det finns fyra aspekter adaptiv inlärning: content management, tillgång till instruktörer, systemsäkerhet och spårning praktik. En strategi måste vara på plats för att ta itu med alla fyra frågor innan en institution eller organisation kan implementera ett adaptivt lärande lösning. Denna typ av lärande har antagits framgång i Europa och Asien sedan mitten av 1990-talet, men har fått en mycket långsammare takt acceptans i Nordamerika.

Content management hänvisar till processen att definiera kursbeskrivningen, skriver kursen anteckningar och publicera dem i den adaptiva inlärningsverktyg. De främsta hindren är komplexiteten i verktyget och graden av beredskap akademisk personal att utveckla sin kompetens till att omfatta elektroniska pedagogiska verktyg. Studier har visat att ett adaptivt lärande verktyg som är väl utformad, intuitiv, och fullt stöd av organisationen har en högre antagande än andra verktyg. Många studenter oroar graden av interaktion med kursens lärare. Möjligheten att ställa en fråga i både offentliga och privata miljöer och få ett detaljerat svar från lärare är en viktig del av inlärningsprocessen. Det finns olika verktyg som används för att hantera denna process, till exempel diskussionsforum, chatt och onlinechatt. Verktyg som är väl utformade och intuitiv har en mycket större antas takt än verktyg med fler funktioner som inte är intuitiv.

Säkerhet är en viktig del av infrastrukturen bakom adaptiv utbildningsverktyg. Den vanliga metoden är användningen av säkerhetscertifikat och användarnamn och lösenord för att kontrollera åtkomsten. Det viktigaste är inte ett av data manipulering, men tillgång till kontrollerat eller begränsat material. Många multinationella organisationer använder adaptiv inlärningsteknik för att utbilda personal i geografiskt spridda områden i nya affärsprocesser eller tekniska färdigheter. Dessa program är ägda av organisationen och bör inte vara tillgängliga för allmänheten.

Spårning student verksamhet är nära knuten till ett hanterat innehåll system. Eleverna ska bara se kurser eller material som de har registrerats för och behöver tillgång till. I bakgrunden bör det adaptiva inlärningsverktyg spåra hur ofta den studerande åtkomst till systemet, vilka åtgärder de inleder i verktyget, och resultaten av olika utvärderingsverktyg. Säkerheten i denna del av systemet är mycket viktigt, eftersom sekretessen bör behållas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.