När började Gräs Evolve?

Du kanske tror att gräs är bland det enklaste av växter, och utvecklades ungefär samtidigt som de tidigaste vaskulära (vatten-transport vävnad) landväxter, cirka 410 miljoner år sedan. Men gräs-familjen Poaceae i den blommande växter-bara utvecklats mycket på senare tid, under slutet av krita, bara 65 miljoner år sedan, strax innan den utrotas som utplånade dinosaurierna. Fram till nyligen trodde man att gräs bara dateras till 55 miljoner år sedan, tills gräset fossil upptäcktes fossilized dinosaurie avföring, som kallas coprolites. Några av dessa fossil forntida förfäder i dagens ris och bambu.

Mer specifikt konstaterade paleontologer gräs phytoliths i coprolites. Phytoliths (som betyder "växt sten") är små kisel pärlor konstateras i många växter, men framför allt gräs. Phytoliths lägga strukturell integritet till anläggningen, samt göra det Grainer och därmed mindre tilltalande för djur. Oförmågan att bearbeta phytoliths är en av anledningarna till att människor inte kan äta gräs. Däggdjur som äter gräs har speciella magar som låter blandningen jäsa innan det är helt smält. Eftersom gräs är så rika i dag, som täcker 20% av jordens yta, heter fyllning områden gräsmarker, är det svårt att föreställa sig en tid då det inte existerade. Även landväxter har funnits i 410 miljoner år, är gräset bara 65 miljoner år gamla, mindre än 16% av den totala. Innan gräs fanns fylldes sin nisch genom mindre kärlväxter som saknade den karakteristiska blad eller kiseldioxidhaltiga vävnad av gräs. Eftersom gräs är unik för Kenozoikum (senaste) period, det kallas ibland för "Age of gräs. "Det Kenozoikum var en period av relativt låga temperaturer och konstant glaciala cykler, som alla bidragit till att göra världen växtlighet mindre frodigt. Dessförinnan hade ett typiskt scenario på jorden att jorden täcks av skog, ofta sträcker sig från pol till pol.

I dag, människor är intimt beroende av gräs för livsmedel, industri, och gräsmattor. spannmål som vete, ris och majs, lämna hälften av alla mänskliga kalorier och 70% av alla grödor är gräs. Gräset sockerrör används för att producera socker. Bambu används ofta för byggande i Asien, medan andra gräs förvandlas till pappersmassa för produktion av papper.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.