Har Lögndetektor Tests Work?

Det finns mycket att inga bevis på att Lögndetektor test kan fånga lögnare, och en hel del bevis mot det. Polygraphs arbete främst genom att mäta hudens konduktans, som spikar uppåt i närvaro av svett. Men erfaren lögnare inte svettas inte. I själva verket har många dubbla agenter och spioner i den amerikanska regeringen undvek många Lögndetektor tester ansträngning. Andra variabler som mäts av Lögndetektor, inklusive förändringar i hjärtrytm och blodtryck, kan också enkelt vara falsk.

Den berömda CIA spion för Sovjetunionen, Aldrich Ames, passerade Lögndetektor tester vid ett flertal tillfällen. Han frågade sin sovjetiska hanterare vad vi ska göra dessa tester, och föraren bara skrattade, "Don't worry, att de inte fungerar. " Han hade rätt.

Richard Nixon en gång berömda quipped, "jag inte vet någonting om lögn detektorer andra än de skrämmer skiten ur folk. " Brottsbekämpande agenter och poliser som använder Lögndetektor maskiner är inte forskare-de blir tillsagda att maskinen kan användas för att upptäcka lögner, eftersom ett par veckors träning och satte på deras glada sätt, med liten anledning att fråga vad de berättade. Tyvärr negativt resultat på vetenskapligt ogiltig tester Lie Detector kan varumärket någon för liv och förstöra deras karriär. Falskt positiva på Lögndetektor tester är vanliga.

Faktum Lögndetektor tester är ännu hårdare på ärliga människor, som inte är vana vid att ha sitt ord ifrågasättas. Erfarna lögnare, utbildad för att dölja ansiktsuttryck och ser lugn hela tiden, har övertaget när det gäller att klara testet. Statliga myndigheter får en falsk känsla av trygghet när Lögndetektor tester blir obligatoriska, vilket leder till lättja i andra delar av säkerhet. Detta är ingen hjälp i områden där officerare ges känslig nationell säkerhet information och är betrodda med det.

Den Lögndetektor Testet baseras på en i grunden tvivelaktig vetenskaplig antagandet-att det finns ett universellt konsekvent samband mellan att ljuga /sanningssägande och fysiologiska tillstånd. Fördjupade studier har visat att det inte är.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.