Vad rättskemi?

rättskemi är en fråga om kemi tillägnad den kemiska analysen av olika material eller ämnen som kan vara viktiga eller har använts i provision för ett brott. Rättsmedicinska kemist kan utvärdera ämnen som kan vara farliga för andra. Till exempel skickade ämnen i den post som ser ut som mjältbrand pulver skulle analyseras av en rättsmedicinsk kemist. Även i det förflutna, många kriminaltekniska kemister hade allmän kandidat examen i kemi och minderåriga i straffrättsliga studier, i dag, många universitet erbjuder nu särskilda grader i rättskemi. Om du har sett tv-program som CSI , Crossing Jordan eller Bones , har du sett skildringar av kriminaltekniska kemi. Dessa kemister inte bara i mikroskop undersöka och identifiera blod eller vävnad fråga, men också en mängd olika ämnen. Till exempel om brottsplatsen utredarna tror att någon har blivit drogad, kan kriminaltekniska kemister titta igenom allt material som tas från en brottsplats för att försöka fastställa förekomsten av specifika läkemedel. I själva verket måste även i en drog byst, där en person bär en liten eller stor mängd av ett kontrollerat ämne, något "droger" tas som bevis kontrolleras med en kemist genom att titta på deras kemiska föreningar. Alternativt kan en rättsmedicinsk kemist utvärdera olika prover av fibrer från kläder eller matta, att försöka identifiera någons närvaro vid en brottsplats.

Även om många människor i rättskemi arbete i kemi labb endast vissa personer arbetar på fältet samla in bevis. Kunskaper i fysik kan ta en rättsmedicinsk kemist till en brottsplats för att titta på blod mönster för att avgöra hur oavsiktligt eller avsiktligt skada inträffat. Kriminaltekniska kemister får arbeta på scener där explosioner eller bränder har inträffat, att försöka fastställa vad som hände. Så mycket som de kan utvärdera en scen för att avgöra om ett brott ägt rum, skulle de kunna utesluta ont uppsåt, genom att undersöka mönster av eld, och letar efter vissa kemikalier i samband med bombtillverkning eller mordbrand. p

Forensic kemister utbildas i organisk kemi, så att de kan köra analys av blod och andra prover skall kunna identifiera DNA, och att köra toxikologi skärmar. De ser därför på frågan från apoteket synvinkel för att få fram mer information om ett ämne, person, eller brott, av olika anledningar.

människor som tjänar grader i rättskemi kan arbeta på privata laboratorier, lokala polismyndigheter, coronern kontor, eld avdelningar, med bomb patruller, i det militära, eller nationella myndigheter som FBI och CIA. Vissa är specialister på vissa typer av identifikation-kriminaltekniska kemisterna kan bli experter på kemikalier i samband med explosiva ämnen, till exempel. Åtminstone, de inom rättskemi har bachelor's examen. De som vill undervisa i området eller utveckla nya undersökningsmetoder kan ha masters-eller doktorsexamen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.