Vad är undertryck?

Termen "undertryck" används i fysik och teknik för att hänvisa till en situation där ett inhägnat område har lägre tryck än området runt omkring. Varje kompromiss i klyftan mellan områdena undertryck och högre tryck området runt det skulle orsaka ämnen att strömma in i området för undertryck. Undertryck är användbar för en rad tillämpningar, inklusive förebyggande av oljeutsläpp, karantän av mycket smittsamma patienter, och i hushållet dammsugaren.

rörledningar har vanligen områden med undertryck. Vanligtvis är detta ett avsiktligt val. Exempelvis seimsisk rörledningar som används för olja och andra material förvaras i ett tillstånd av undertryck så att om de brott kommer havsvatten översvämningar röret. Om rören var tryck positivt, skulle innehållet explodera i havet, vilket kan skapa en farlig spill. Undertryck också kan vara farligt, vilket är fallet när den kommunala Waterlines förlora tryck, potentiellt suger förorenat grundvatten upp i vattensystemet. I rör, är trycket noggrant övervakas med hjälp av mätare, och styrs med en ventil. i karantän situationer, när ett rum med undertryck som suger in luft i den dörrar eller fönster öppnas. Detta hindrar smittämnen från att fly genom öppna dörrar och fönster, och gör det säkrare för medicinsk personal till vård för patienten. Flesta forskningslaboratorier har rum med undertryck för att studera farliga sjukdomar, som föregås av en rad kontrollstationer för att säkerställa att endast behöriga personer kommer in i rummet. Undertryck rörledningar och utlopp huvor används även i laboratorium situationer, för att ventilera farliga ämnen från forskare.

Många husägare interagera med negativ press på ett ganska regelbundna, när de använder en dammsugare. När ett vakuum är påslagen, ett område med undertryck bildas i påsen eller kapsel av vakuum som suger luft i dess försök att jämna ut sin inre tryck. Tillsammans med luften, plockar suger upp partiklar, lämnar golven renare. Den grundläggande vakuum princip används också en hel del elektronik och industriella tillämpningar.

Den förståelse och kontroll av undertryck har i hög grad bidragit till många vetenskapliga och tekniska framsteg . Motsatsen viktigaste, positivt tryck, eller ett område med högre tryck än omgivande regioner, används också för att hålla kontroll miljöer. Många anläggningar för tillverkning, till exempel använda positivt tryck "rena rum" för hantering av känsliga ämnen som datachips.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.