Vad är parallella universum?

parallella universum, även kallad meta-universum eller multiverses, är en grupp av teoretisk dubbla universum att existera samtidigt som våra egna. Parallella universum sägs vara enkla variationer av vår verklighet, alla kör samtidigt i olika verkligheter. Parallella universum är inte unikt begränsas till science fiction rike längre, filosofi, fysik, och även teologi har teorier om varför multiverses finns och hur de fungerar. Parallella universum har ofta använts i fiktion och TV-program som en förklaring till märkliga fenomen.

Kvantmekanik, den vetenskap som söker förklaringar till företeelser som inte kan förklaras av den regelbundna fysikens lagar och vetenskap, har studerat parallella universum sedan 1956. Amerikansk fysiker Hugh Everett formulerades första idén om parallella universum för att förklara teorin att alla möjliga resultatet av varje val vi har faktiskt händer. Även i detta universum kan du välja väg A, en alternativ du väljer väg B i ett parallellt universum.

Var och hur parallella universum existerar är faktiskt den mest uppvärmda källa till debatt. Vissa säger meta-universum finns nära oss. Så nära, faktiskt, att spöken kan vara något annat än människor från alternativa universum på något sätt glida in i vår verklighet. Andra förutsättningen att parallella universum är oändligt långt, långt bortanför den bortersta galaxer. En tredje teori är att parallella universum finns i olika dimensioner, antingen lägre eller högre än de fyra dimensionen värld vi lever i.

Även tanken om parallella universum kan verkar otroligt, fler och fler forskare köper in idén om en mängd universum samtidiga knappt millimeter bort. En besvärande ny teori för närvarande forskat i flera uppmärksammade universitet anser att Big Bang inte kan ha varit den verkliga början av universum. Faktum är att vissa forskare hävdar nu att den stora explosionen vi ser som ursprunget för våra liv kan faktiskt vara resultatet av två världar kolliderar, vilket genererar en ny. Denna revolutionerande teori har tagits på allvar av Quantum mekaniker forskare och är nu en källa till en livlig debatt i hela världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.