Vad är klotformiga stjärnhopar?

Klotformiga är tätt packade grupper av stjärnor som kretsar en galaktisk kärna. I Vintergatan, har över 100 klotformiga stjärnhopar identifierats, och vid ett tillfälle, det fanns många fler. Dessa strukturer är den äldsta bebyggelsen i galaxen, med material som kan ge information om universums ålder Förutom att lägga till förståelse för människors kunskap om Vintergatan. Några mycket vackra bilder av klotformiga stjärnhopar som vidtagits med avancerade teleskop kan hittas på astronomi webbplatser.

Sammansättningen av en klotformig kan inkludera så många som en miljon stjärnor, och strukturen kan sträcka 200 ljusår i diameter. Stjärnorna i klustret tenderar att vara mest tätt packade i mitten. Med tiden klotformiga stjärnhopar bryta upp, eftersom de möter den galaktiska kärnan. Studier om dessa strukturer verkar också antyda att det är osannolikt att stödja planetsystem, eftersom stjärnorna är tätt nog att de kunde dra kretsande planeter ur omloppsbana.

Inom en klotformig, minimala interstellära damm. Sammansättningen av stjärnorna själva visar också att de är mycket gamla. Uppgifter om sammansättningen av klustret och dess innehåll kan erhållas med imaging metoder inklusive användningen av teleskop som är känsliga för röntgen, infrarött ljus, och andra typer av icke-synlig strålning. Dessa typer av iakttagelser kan ge värdefull information om många andra objekt i universum, förutom att skapa enastående visuella bilder som ofta förlängningen väcka allmänhetens intresse för vetenskap, det är därför de används för PR-verktyg i program som stöder vetenskaplig forskning. Det första belagda iakttagelse av en klotformig inträffade i mitten av 1600-talet, även om det tog längre tid för folk att inse att dessa korta ljuspunkter faktiskt innehöll tusentals stjärnor. Som resolutionen befogenheter bättre teleskop, lärde man mer om avlägsna objekt som har registrerats och godkänts, men inte helt klarlagt, som tidigare generationer av astronomer. Bättre teleskop också möjlighet för forskare att identifiera flera strukturer som hade gömt innan.

har Klotformiga redovisats i andra galaxer, liksom. Forskarna har också identifierat yngre klotformiga stjärnhopar, som tillåter dem att lära sig mer om hur dessa strukturer form och hur de varierar över tiden. Alla dessa uppgifter kan vara oerhört hjälpsamma för människor som försöker lära sig mer om ursprunget till universum, eller som helt enkelt är intresserade av att förklara existerande fenomen i universum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.