Vad är ett fält mikroskop?

Ett fält mikroskop är en liten förening ljusmikroskop med lång brännvidd mål. Dess syfte är att göra mikroskopi en mängd olika platser, så portabilitet, liten storlek och låg vikt är primära faktorer för ett fält eller bärbar mikroskop. Många är små nog att vara handhållna. En sammansatt mikroskop har två linser: det okularlinsens och objektiv. I objektivet är den viktigaste delen av ett mikroskop, eftersom det är linsen närmast objektet. Brännvidden är avståndet mellan mål och prov, och fält mikroskop har en lång brännvidd för att tillgodose ett större urval som hela blad eller en sten, och för att underlätta användningen i växla mellan bilderna.

Alla fält mikroskop är lätta mikroskop, och kan konfigureras för brightfield, mörkt fält, och fas kontrast mikroskopi. Billig dem använder omgivande ljus, men ljuset är inte tillräckligt bra lösning i vissa situationer, så vissa fält mikroskop har en batteridriven ljuskälla. Högkvalitativ modeller använder lysdioder (LED) ljuskällor, medan andra använder glödlampor. Ett fält mikroskop kan ett eller båda ögonen. De använder ofta mindre förstoring 10X och 20X fasta linser mål, men högre förstoring målen finns i dyrare modeller. Field mikroskop vanligtvis inte har roterande nosepieces, så när du växlar mellan mål, skall målet tas bort och ersättas. Vissa fält mikroskop har kameran bilagor så att bilder kan förvärvas på plats, och andra kan knytas till en digitalkamera genom en Universal Serial Bus (USB)-kontakt.

Ett fält mikroskop kan vara allt från en enkel omgivande ljus sammansatt mikroskop används för att utforska världen på bakgården, till en allvarlig utrustning som används professionellt. Kriminaltekniker kan använda fältet mikroskop på en brottsplats. Läkarnas medicinska uppdrag i avlägsna områden som saknar elektricitet beror på fältet mikroskop för lab analys, och biologer kan kräva ett fält mikroskop för att undersöka exemplar i sin forskning utomhus eller i glesbygd. Field mikroskop varierar i pris, beroende på egenskaper som ljuskälla, kvaliteten av målen, och antalet mål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.