Vad är en utsläppsprovning?

Ett utsläpp test är en obligatorisk bedömning av ett fordons utsläpp produktion under simulerade normala körförhållanden. Utsläpp tester utförs vanligtvis av automatisk mekanik i en bilmekaniker butik. Fordon som är anslutna till en chassidynamometer som tar bilen om olika hastighet cykler som uppstår under körning. Dynamometern visar varv per minut (RPM), hästkrafter och vridmoment medan hjul rullar fordonet tur ligger under dem. En syre sensorn mäter mängden föroreningar som frigörs i bilen under provningen.

Minst 15 länder, inklusive USA, kräver fordonsutsläppen tester. Många länder följer liknande protokoll och har många av samma problem med utsläpp från fordon och testning. Eftersom luftföroreningar bidrar till en minskning av hälsan hos en befolkning, olika länder ofta försöker att minska mängden fordon föroreningar som släpps ut i luften. Fordonsutsläppen testning är avsedda att identifiera de fordon som tillför alltför många föroreningar i luften.

Department of Motor Vehicles (DMV) i varje stat reglerar utsläpp tester i USA. Syftet med emissionsprovning i USA är att minska luftföroreningarna genom att vägra att registrera fordon som alltför förorenar. Att köra en bil som inte har ett avgasprovet kan leda till böter.

Bilar avger följande föroreningar i luften: kväveoxider, kolmonoxid, flyktiga organiska ämnen (VOC), och fina partiklar. Dessa föroreningar kan skada luftvägarna system människor som utsätts ständigt för dem. Genom beordrat en avgasprovet DMVs syftar till att förbättra respiratoriska människors hälsa.

Även om utsläppen prov krävs av de flesta stater är det enkelt för bedrägliga testa att inträffa. Testare kan välja att passera utan förbipasserande fordon genom att ansluta testutrustning till en förbipasserande bil snarare än de faktiska bil som behöver provning. Som en följd av felaktig testning, ägare kan driva sina höga förorenande fordon på vägarna utan påföljd. Dessa fordon bidrar till dålig luftkvalitet i mycket kompakt stadsmiljö. Några regler för utsläpp syftar till att bestraffa ägarna av förorenande fordon.

Utsläpp tester minska luftföroreningarna. I urbana städer med stort trafikflöde och minskade utsläpp från bilar bidrar till att minska luftvägsbesvär. Bilar som har färre rök kommer från dem bidrar till att skapa en hälsosammare andas miljö för stadsbefolkningen. Landsbygden eller i små populationer stad allmänhet inte lider av smog eller ohälsosamma luftkvalitet. Som en följd av detta har vissa små städer inte emissionsprovning förordningar.

I USA, Environmental Protection Agency (EPA) är den federala myndighet som reglerar utsläpp från fordon . Även detta organ inte leder emissionsprovning direkt, inte EPA fastställa normer för utsläpp från fordon. Dessutom EPA ger länder med federala medel för låga incitament utsläpp fordon och program följs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.