Vad är en optisk sensor?

En optisk sensor är en anordning som omvandlar ljus strålar in elektroniska signaler. Liknar en Fotomotstånd mäter den fysiska mängden ljus och översätter den till en form som kan läsas av instrumentet. Vanligtvis är den optiska sensorn del av ett större system som integrerar mätanordning, en ljuskälla och sensorn själv. Detta är vanligen kopplad till en elektrisk trigger, som reagerar på en förändring i signalen inom ljussensorn. Ett av inslagen i en optisk sensor är dess förmåga att mäta förändringar från en eller flera ljusstrålar . Denna förändring är oftast uppbyggd kring ändringar till intensiteten av ljuset. När en fas förändring inträffar, ljussensorn fungerar som en fotoelektrisk trigger, antingen öka eller minska eleffekt, beroende på vilken typ av sensor.

Optiska sensorer kan arbeta antingen på den enda metod eller genom en poängfördelningen. Med den enda metoden, är en enda fas förändring behövs för att aktivera sensorn. När det gäller fördelningen konceptet, givaren reaktiv längs en lång rad sensorer eller enstaka fiberoptisk array.

Annan dragen av optiska sensorer inkluderar skillnad om det släpps ut är internt eller externt i en enhet. Externa givare registrera och förmedla den nödvändiga mängden ljus. Dessa kallas extrinsic sensorer. Inneboende sensorer är de som är inbäddade i en optisk fiber eller enhet. Dessa används oftast för att mäta små förändringar såsom en böj eller liten kursändring. Den stora betydelse för en korrekt användning av en optisk sensor är att man behåller vissa aspekter av uppmätta egenskaper. Det måste alltid vara lyhörd för fastigheten. Till samma punkt, måste det vara okänslig för någon annan egendom. Dessutom kan det påverka inte vad mätningen normalt görs. Det är, kan man inte ändra mängden ljus som påverkar den fotoelektriska egendom.

Optiska sensorer har en mängd olika användningsområden. De finns i allt från datorer till rörelsedetektorer. Till exempel, när dörren till en helt mörklagt område som insidan av en kopieringsmaskin öppnas, ljus effekter sensorn, orsakar en ökning i elektriska produktiviteten. Detta utlöser en elektrisk svar och stoppa maskinen för säkerheten.

På grund av karaktären av fotoceller, skall registreringsdokumentet chefen för enheten förblir rena hela tiden . Saker som damm och material som kan förhindra en korrekt mottagning av ljus, vilket begränsar framgången med sensorn för att utföra sitt jobb. Utan rätt nivå av ljus, en ljuskänslig enhet kan inte skapa eller begränsa tillräckliga mängder elektricitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.