Vad är en mikroskopfotot?

En mikroskopfotot är ett fotografi av något under förstoring, tas genom ett mikroskop. Sedan början av fotografi, har människor försökt framställa fotografiska bilder av de saker de ser genom mikroskop, med varierande framgång. Det finns ett antal utmaningar som måste övervinnas när du tar en mikroskopfotot att producera en bild av god kvalitet. Ett tillvägagångssätt för att ta en mikroskopfotot innebär montera en kamera till okularet i ett mikroskop. Exemplaret är monterad i mikroskop, mikroskop justeras och fokuserad, och då kameran är fokuserad och bilden tagits. En annan metod innebär att man använder en specialiserad mikroskop med en inbyggd kamera som kan användas för att ta stillbilder eller video av objekt på scenen i mikroskop. Att få en bra mikroskopfotot kräver en mycket fin grad av fokus, och en kamera lins som kan fokusera på de villkor som hittades med ett mikroskop. Light är dessutom ofta en avgörande fråga, eftersom tillräckligt med ljus för en tydlig bild behövs utan att skölja objekt på mikroskopet scenen eller skada den med ljus. Processen kan bli ännu mer komplicerad när någon behöver ta ett mikroskopfotot av något sådant som ett prov som måste ses under Blacklight att markera en fläck eller en annan funktion. Förutom att fotografera med en vanlig mikroskop kan fotografier också tas med ett elektronmikroskop. Electron mikrofotografier kan vara mycket detaljerade och rika, som visar en hög förstoring och avslöjar strukturer som inte kan vara väl synlig på en vanlig mikroskop. Ett elektronmikroskop befogenheter att resolutionen är mycket större än ett vanligt ljusmikroskop, och detta kan tydligt illustreras genom att titta på mikrofotografier av samma objekt som betraktas under ljusmikroskop och sedan under elektronmikroskop.

Många har sett mikrofotografier även om de inte är medvetna om det. Biologi läroböcker funktionen vanligtvis ett antal exempel, och en bildsökning på en sökmotor efter "mikroskopfotot" kan dyka upp vackra, haunting, och häpnadsväckande bilder. Enligt mikroskopi, ett objekt som vanligt som ett korn av pollen kan bli enastående.

Förutom att användas för att illustrera vetenskap läroböcker och få människor entusiastiska om vetenskap, mikrofotografier används också i patologi, för att skapa bilder av celler för ytterligare referens, och i områden som kriminalteknisk vetenskap och allmän biologi, bland många andra platser. Mikrofotografier åtfölja vanliga vetenskapliga publikationer som kan variera från upptäckten av ett nytt virus till forskning om det inre arbetet i växtceller.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.