Vad är en digital multimeter?

En digital multimeter är ett verktyg som kan mäta ampere, volt och ohm. Det skiljer sig från en analog mätare, som har en nål och en mätare, eftersom den har en digital lysdioder (LED) skärm. Digitala multimetrar är oftast mer tillförlitliga än de gamla analoga motsvarigheter. En digital multimeter kan även ha andra funktioner, naturligtvis, kommer de dyrare mätarna har fler funktioner, men alla mäter tre grundläggande strömmar. En digital multimeter, eller DMM, kan vara till stor hjälp när man försöker att lösa ett elektriskt problem. DMM: s används hela tiden i bilindustrin, konstruktion, maskin reparation, databranschen, och något annat område som innebär någon form av elektriskt arbete. När du köper en digital multimeter, det viktigaste specifikationen för att leta efter är dess operativa motstånd, även kallad impedans. Den DMM blir en del av kretsen som testas, så det påverkar strömmen i denna krets. En specifikation för att tänka på när man köper en DMM är dess räckvidd. Oavsett vad nuvarande håller på att testas, är det rätta avståndet för att mätning av avgörande betydelse för noggrannheten i mätningen. Om operatören testade ett 12-volts batteri, till exempel, då en rad inställning från 0 till 25 volt skulle resultera i en mer exakt mätning då en rad inställning från 0 till 500 volt. Lyckligtvis har många DMM: s har en automatisk rad inslag, som kommer att ange rätt intervall för kretsen testas automatiskt, alla operatören måste göra är att ställa DMM till rätt nuvarande testas, och mätaren gör resten.

När du använder en DMM för första gången, är det viktigt att en person läsa bruksanvisningen som följer med det. Många DMM's krävas andra åtgärder för att göra mätningar, vilket kommer att innebära att trycka på vissa knappar innan du ansluter till leder, och så vidare. De flesta digitala multimetrar behöver ett batteri för att fungera. Den bruksanvisning kommer sannolikt att specificera vilken typ av batteri som ska användas. Om batteriet typ inte anges, är alkaliska batterier används vanligtvis. En DMM högsta läsning kapacitet är oerhört viktiga. Detta är den maximala ström som mätaren kan mäta. Vanligtvis är den nuvarande gränsen tryckt på sidan av DMM. En vanlig gräns är 10 ampere. Detta innebär att om mätaren är ansluten till en ström på 12 ampere, den inre säkring kommer att dyka för att förhindra skada mätaren. Installera en större säkring kommer inte att öka gränsen för DMM, det kommer bara att bränna ut permanent.

Vare testa ett batteri, som mäter en krets kapacitet, eller försöker att peka ut en elektrisk kort, en digital multimeter är en mångsidig liten enhet som är en stapelvara i varje verktygslåda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.