Vad är en betongbro?

en betongbro är en struktur av betong och byggd för att täcka en viss distans. Normalt betongbroar tillåta att fordon eller människor att gå över fysiska hinder, såsom sjöar, floder, dalar, eller vägar. Betong är ett av de vanligaste typerna av material som används i dagens brobygget.

Bygga en bro av betong kan ha många fördelar. Generellt är betong ett mycket mångsidigt ämne, eftersom det tål en mängd olika klimat. Den kan blandas på ett sätt som ger den förmågan att stå emot extrema temperatursvängningar samt för frätande kemikalier. Som ett resultat av en betongbro fungerar bra i de flesta regioner i världen. Betong är dessutom ett flexibelt material, vilket gör att en tekniker för att vara kreativ när man planerar estetiska attribut för en betongbro designprojekt.

Betong är typiskt mer varaktig än andra typer av material, t. ex. stål eller trä. I själva verket kan vissa typer av konkreta varar upp till 100 år. På grund av detta, betongbroar är ofta lägre underhållskostnader än andra typer av broar med färre totala kostnaderna för underhåll. Kostnaden för ursprungliga konstruktionen är också ofta lägre med betong än med andra typer av material. En förspänd betongbro är en typ av betongbro som har vunnit popularitet sedan slutet av 1940-talet. Det är särskilt användbart i förlängning en bro's span kapacitet. I grunden är spännbetong syftar till att motverka begränsningar med att skapa spänning i betong. Förspända betongbroar innehåller vanligen armeringsjärn gjord av ämnen som stålkablar eller stavar som monteras inuti hällt betong. Dessa barer hjälp motverka stress att bron skulle annars förstå.

Betong är ett av de mest använda material i nuvarande bågbro design. Ett konkret bågbro består av en struktur med en böjd båge, som är det viktigaste stödmekanismen. Dessutom innehåller en bågbro vanligtvis två landfästen, som är placerade i vardera änden av den böjda valv. Contemporary betong arch broar är vanligtvis tillverkade av armerad betong, som innehåller barer stålarmering.

En särskild typ av betong, som kallas högpresterande betong, kan användas samband med konstruktionen av en betongbro. Högpresterande betong är att överträffa prestandan regelbundna betong. Den har vanligen en vatten-cement material på ca 0,40 eller mindre, men antalet kan variera beroende på vilken typ av bro byggs. Platsen för bron inverkar också högpresterande betong mix omfattning eftersom temperatur och andra faktorer gör att byta vatten-cement ratio.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.