Vad är en Telestereoscope?

En telestereoscope är en apparat som är avsedd att presentera en tredimensionell bild av en avlägsen scen, som ibland kallas en kikare teleskop eftersom det ger en bild av avlägsna föremål med båda ögonen. Förutom att använda i optometri, kan telestereoscopes också användas i astronomiobservatorier, och minst en telestereoscope har medverkat i en konst installation. Grundläggande mekanik av enheten är desamma i alla fall, dock. En telestereoscope använder två tittar fält, snarare än bara en, för att ge en tredimensionell bild av den person som ser igenom den. Erfarenhet av att använda en telestereoscope liknar den för att använda ett tredimensionellt tittaren, eller titta på en stereoskopisk fotografi.

Grunden för telestereoscope lades av Hermann von Helmholtz, en österrikisk vetenskapsman som levde mellan 1821 -1. 894. Han hade en bakgrund inom medicin och fysik, och tillbringade mycket tid fullfölja studier av optik. Uppfann opthalmoscope, ett medicinskt instrument som används för att undersöka insidan av det mänskliga ögat. Han spekulerade också om färgseende, hur människor ser rörelse och djup uppfattning. Den telestereoscope var en apparat som han använde för att ytterligare sin forskning. En telestereoscope drar fördel av grundläggande mänskliga optik. Det mänskliga ögat tolkar bilder under förutsättning att avståndet mellan ögonen inte ändras. När någon tittar på saker i vardagen, han eller hon ser en stereoskopisk, eller tre dimensioner, bild, och ögonen skapa en känsla av djup tanke på de två bilder som de får. Djup uppfattning används som en visuell att avgöra hur långt bort från något någon är. När det gäller en telestereoscope ser åskådaren genom periskop som är placerade längre från varandra än normala mänskliga ögon. Eftersom ögonen kampen för att tolka bilderna de ser, saker som är långt borta plötsligt verkar mycket nära, och bilden visas nästan hyper-real, eftersom djupet är förvrängd.

>

optik, är en telestereoscope ofta används i tester av djup uppfattning, vanligtvis i en version med inte snedvrider vision så mycket. Vetenskapliga studier av optiska fenomen har också använt telestereoscopes. Inom astronomin observation, kan en telestereoscope användas för att skapa en rik och frodig bild av en mycket avlägsen punkt, även om en telestereoscope är inte en del av standard observatorium utrustning, på grund av kostnaderna. Som en konst installation, kan en telestereoscope användas för att göra ett uttalande om världen runt omkring betraktaren, eller att utmana konventionell optisk verklighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.