Vad är en Superintelligence?

En superintelligence är en teoretisk smartare än människa. Trots det ytliga är rimliga i idén, har många forskare inte kan uteslutas att möjligheten till en superintelligence skapas inom de närmaste talet eller ännu tidigare. Några forskare har även uppgivit att det är deras karriär mål. Några av de mest intressanta spekulationerna om superintelligence involvera scenarier där superintelligence fortsätter att ytterligare stärka sin egen intelligens och förmåga. Sådan händelse har kallats en "Singularity" av teoretiker.

Senaste filmer som The Matrix har populariserade begreppet superintelligence med allmänheten. Artificiell intelligens (AI) är en av de möjliga vägar till superintelligence, och kanske den mest diskuterade. Med robotteknik som sin "händer" och datorer som sin "hjärna", en sofistikerad artificiell intelligens kan tänka fler tankar och nå fler åtgärder än vad en människa skulle kunna. Detta skulle visa sig vara fallet speciellt AI kunde omforma sin egen kognitiva arkitektur, ingenjör och tillverka nya robotik verktyg och absorbera mer datorkraft. Många filosofer har uttryckt oro över att en sådan enhet skulle kunna brist moraliskt sunt förnuft och vara ett hot mot mänskligheten.

Andra möjliga vägar till superintelligence kan ske genom mänsklig genetisk ingenjörskonst eller Brain-Computer gränssnittet. Brain-Computer Gränssnittskopplade har förbättrats till den punkt där Muspekareteman och protetisk vapen kan styras av tankar på egen hand. Militären är häller en stor summa pengar på att utveckla tekniken. Så småningom kanske forskare skapa människor kunna samverka mycket nära samarbete med det globala Internet, till den punkt där det skulle vara svårt att skilja mellan de två. Denna möjlighet har undersökts i filmen och serien Ghost in the Shell .

Human genteknik är troligen det minst troligt väg att leda till superintelligence, eftersom sådan forskning på människor är starkt begränsad i de flesta utvecklade länder. Denna väg skulle ta längst tid att ge resultat-även en ändring av ett AI program eller Brain-machine interface kan ta bara några timmar eller dagar för att testa, en genetisk modifiering skulle ta 10 år eller längre för att testa-den tid det tar för genetiskt manipulerade embryot att växa till ett spädbarn och sedan ett barn och vuxen. Av denna anledning är det mest troligt att superintelligence så småningom kommer att framgå av artificiell intelligens eller Brain-Computer Gränssnittskopplade forskning, kanske bara inom några årtionden.

En ytterligare möjlig väg till superintelligence är användningen av farmakologisk eller genterapi för att främja mänskliga hjärnan fungerar. Dessa metoder är mindre radikala än Brain-Computer gränssnitt, och därför kan ha mindre makt för att verkligen öka intelligens. Deras mindre invasivt kan göra metoden mer acceptabel för forskning och experiment, dock.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.