Vad är en Neutron Detector?

En neutron detektor är ett specialiserat vetenskapligt instrument som är utformat, som man kunde ana av namnet, att upptäcka neutroner. Neutroner är subatomära partiklar som är av intresse för människor i ett antal grenar av fysiken, utöver dem som arbetar inom olika branscher i samband med radioaktivt material. Det finns ett brett spektrum av användningsområden för neutrondetektorer, med sådan utrustning upptäcks i fysik laboratorier över hela världen vid sidan av andra inställningar. Som en allmän regel, är en effektiv neutron detektor en extremt dyr utrustning som också är mycket känslig, kräver särskild omsorg.

Upptäcka fria neutroner kan vara ganska krävande. De bär inte en elektrisk laddning, vilket innebär att upptäcka metoder som används för andra typer av subatomära partiklar kommer inte att vara effektiv på att identifiera neutroner. Neutroner är också, liksom andra subatomära partiklar studeras av forskare, mycket små, vilket innebär att en extremt känslig produkten skall användas för att spåra upp.

Många neutrondetektorer åberopa en LSC-detektor som reagerar på neutroner som träder enheten. En scintillator är ett material som absorberar energi och reemits det som bakgrund, i kombination med en ljussensor som absorberar ljuset och omvandlar den till en elektronisk puls, kan denna reaktion att analyseras för att avslöja information om den ursprungliga energin-i detta fall, De neutroner. Det är också möjligt att använda optiska metoder, och att använda gasfyllda detektorer. För gasfyllda detektorer inte identifierar enheten inte neutroner själva, utan de reaktioner de lämnar efter sig. I samtliga fall måste sofistikerad mjukvara som skall anslutas till enheten för att registrera och tolka resultaten. En av de vanligaste tillämpningarna av en neutron detektor är i fysik forskning. Fysiker har flera skäl att vilja kunna detektera neutroner, inklusive undersökning av de fysiska egenskaperna hos olika grundämnen och isotoper. Forskare kan använda neutroner upptäckt i kombination med en rad andra tekniker för att samla in data, göra experiment och teorier test, som bidrar till den ständigt växande området kunskaper i fysik.

neutrondetektorer används också i förvaltning och kontroll av kärnreaktorer, som använder kontrollerade kärnreaktioner för att generera energi. Dessa är även används i miljöer där människor är oroade över strålskydd, forskare har även arbetat med att utveckla en bärbar neutron detektor som kan sättas upp vid gränserna för att upptäcka radioaktivt material förs in i landet. Dessa anordningar är också för att studera kosmisk strålning, ett ämne av stort intresse bland astrofysikerna, i vilket fall neutronen detektorn kan vara en del av en matris av sensorer och detektorer som fångar upp information från rymden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.