Vad är en Microbiology Lab?

En mikrobiologiska laboratoriet, eller labb, är det primära stället att en arbetsgrupp mikrobiolog inte på fältet kan hittas. Det är i mikrobiologi labbet att de flesta tester, odling och forskning att de inte inträffar. Mikrobiologi laborationer innehåller materiel och utrustning som behövs för denna verksamhet, samt ger en mycket ren och steril arbetsplats.

För att förstå vad som händer i en mikrobiologi labb, vad en mikrobiolog inte bör förstod. En mikrobiolog studier mycket små livsformer. Dessa inkluderar bakterier, virus och svampar. Dessa livsformer lever överallt-i marken, i luften, i vattnet, och även inne djur. Många av dessa livsformer är så små att de inte kan ses med blotta ögat, och kallas mikroorganismer. Ofta kommer en mikrobiolog måste separera och odla dessa mikroorganismer för att bättre se, studier och experiment på dem. Alla dessa aktiviteter sker i mikrobiologi labbet.

Mest mikrobiologi Labs ser ut som någon annan biologi eller kemi lab. Det blir troligtvis lång lab bänkar där forskare kan enkelt sätta upp sin utrustning och arbete. Stora, kommer delvis rensa dragskåp vara närvarande för att hålla forskarna säker från alla farliga experiment, även om dragskåp i mikrobiologi labb kan innehålla särskilda ultraviolett (UV) ljus som hindrar och döda några mikroorganismer. En stor apparat som kallas en autoklav som steriliserar utrustning kommer att placeras någonstans i eller i närheten av labbet så att forskarna kan utföra sitt arbete utan kontaminerar sina prover. Gemensamma laboratorieutrustning såsom mikroskop, provrör, balanserar, kommer bunsenbrännare, desiccators, värmedynor, pipetter, vortexes (virvlar), böcker och datorer också vara där. Vissa mikrobiologi labs kommer att ha speciell ventilering och tätningar för dem att hålla dem rena. Dessa laborationer kan även kräva att de lägger in dem bära särskilda rena kostymer, om dessa laboratorier inte kommer att uppmärksammas av de flesta nybörjar mikrobiologer.

Mikrobiologi laborationer har oftast specialiserade varor och utrustning i dem än vad som finns i traditionella labs. Flera typer av kylskåp kommer att vara i labbet, varav lagra prover och andra som lagrar näringsämnen och "rena" varor. Stor, kallade slutna hinkar fermentorer som används för att Jästkulturer kan förekomma. Olika typer av näringsämnen geler kallas agar kommer att vara i labbet.

kommer Gelen småningom hällas i sterila petriskålar för att skapa agar plattor på vilka mikroorganismer kan odlas. Stora enheter kallade inkubatorer att värma deras innehåll och kan även försiktigt röra dem kommer förmodligen att vara närvarande. Specialiserade mikrobiologi laboratorier för studier av virus, bakterier, svampar och andra områden kommer att ha ytterligare delar av specialutrustning. Denna utrustning kan omfatta cell räknare, centrifuger, läsare mikroplatta och svepelektronmikroskop (SEM).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.