Vad är en IR-sensor?

En infraröd sensor är en elektronisk apparat som avger och /eller detekterar infraröd strålning för att känna av någon aspekt av sin omgivning. Infraröda sensorer kan mäta värmen på ett objekt, samt upptäcka rörelse. Många av dessa typer av sensorer enda åtgärd som infraröd strålning, snarare än släpper det, och därför kallas passiva infraröda (PIR) sensorer.

Alla föremål avger någon form av termisk strålning, vanligtvis i det infraröda spektrumet. Denna strålning är osynlig för våra ögon, men kan upptäckas med en infraröd sensor som accepterar och tolkar den. I en typisk infraröd sensor som en rörelsedetektor, träder strålning fram och når sensorn själv i mitten av enheten. Denna del kan bestå av mer än en enskild sensor, var och en av dem är gjorda av Pyroelektriska material, såväl naturliga eller konstgjorda. Dessa är material som genererar en elektrisk spänning när uppvärmning eller avkylning. är här Pyroelektriska material integreras i ett litet kretskort. De är kopplade på ett sådant sätt så att när sensorn känner av en ökning av värmen från en liten del av synfältet, kan det utlösa rörelsedetektorn alarm. Det är mycket vanligt att en infraröd sensor som skall integreras i rörelsedetektorer som de som används som del av en bostadsfastigheter eller kommersiella säkerhetssystem. är mest rörelsedetektorer försedd med en speciell typ av objektiv, en så kallad fresnellins, på sensorn ansiktet. En uppsättning av dessa linser på en rörelsedetektor kan fokusera ljuset från många håll, vilket ger sensorn utsikt över hela området. Istället för Fresnellinser är vissa rörelsedetektorer utrustade med små paraboliska speglar som tjänar samma syfte. kan en infraröd sensor ses som en kamera som kortfattat minns hur ett område infraröda strålning visas. En plötslig förändring i ett område av synfältet, i synnerhet en som flyttar, kommer att förändra sättet el går från Pyroelektriska material genom resten av kretsen. Detta kommer att utlösa rörelsedetektorn att aktivera ett larm. Om hela synfältet temperaturförändringar, kommer detta utlösa inte enheten. Detta gör det så att plötsliga ljusblixtar och naturliga förändringar i temperatur inte aktiverar sensorn och orsaka falsklarm.

Infraröd rörelsedetektorer används i bostäder trygghetssystemen är också okänsliggöras något, med målet att förhindra falsklarm. Vanligtvis kommer en rörelsedetektor som dessa inte registrera rörelse av något föremål som väger mindre än 40 pounds (18 kg). Med denna ändring kommer att husdjur kan röra sig fritt runt i huset utan att deras ägare behöva bekymra sig om ett falskt alarm. För hushåll med stora husdjur, finns sensorer med en 80-pund (36 kg) Förmån också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.