Vad är en Endopeptidase?

En endopeptidase är en typ av proteas, ett enzym från en stor grupp som bryter ner proteiner. Enzymer är proteiner som gör reaktioner ske mycket snabbare. Proteiner består av kedjor av aminosyror, förenade genom peptid obligationer. Denna koppling kopplar terminala karboxylgrupp en aminosyra med amino ändpunkten av nästa. Endopeptidases klyva peptid obligationer av aminosyror i protein, i motsats till exopeptidases , som klyva i ändarna av proteinet. är Endopeptidases förekommer i alla typer av organismer och har ett brett spektrum av biologiska aktiviteter. De är inblandade i nedbrytning av protein i maten. Detta inkluderar enzymerna pepsin, trypsin och chymotrypsin. Proteaser är också involverade i cellulär signalering genom att bryta ner andra proteiner, såsom antikroppar eller hormoner. De kan byta vägar eller inaktiveras. P

Proteaser vanligtvis först görs som en större molekyl som är inaktivt. Detta skyddar cellen som syntetiserar den från att skadas. När proteas har levererats till sitt mål, till exempel i mage, en bit av molekylen avlägsnas. Detta aktiverar proteas.

På grund av sina otaliga roller i cellulär funktion, det finns mycket medicinskt intresse i endopeptidase verksamhet. Ett exempel på detta är prolyl endopeptidase, som klyver särskilt efter aminosyran prolin. Det har förknippats med psykiska störningar, såsom depression, mani och schizofreni. Finns kliniskt intresse i prolyl endopeptidase hämmare som möjligt anti-depressiva medel. Ett annat exempel är neutral endopeptidase, som har flera andra namn. Det är också känt som Neprilysin och gemensamma akut lymfatisk leukemi antigen (MISSNE). Detta proteas degraderar lilla utsöndras peptider, inklusive peptid som har varit inblandad som en orsak till Alzheimers sjukdom, och flera viktiga signaling peptider. Neutral endopeptidase används ibland som en cancer markör, men dess roll vid cancer är oklart. Hämmare har utvecklats till stöd för smärtlindring och kontroll av högt blodtryck. Det Endopeptidases placeras i olika familjer, beroende på strukturen av deras aktiva platsen och de villkor de föredrar. Finns serin proteaser, som har aminosyran serin i sitt aktiva säte. Medlemmar av denna familj ingår mag proteaser trypsin och chymotrypsin, tillsammans med prolyl endopeptidase. En hämmare används ofta i biokemiska forskningslaboratorier är mycket giftig substans phenylmethanesulfonylflouride (PMSF). Det används vid protein isolering och rening hämma serinproteas verksamhet, vilket kan försämra proteinet som renas.

Cysteine proteaser har en svavel-gruppen vid deras aktiva yta och är vanlig i frukt. Dessa enzymer finns i kött mörningsenzymer. Papain är ett exempel på ett sådant endopeptidase och används för att behandla bee och sticker geting.

Den aktiva platsen asparaginsyra proteaser allmänhet innehåller två aspartat grupper. Metalloendopeptidases kräver en metall kofaktor för aktivitet. Neutrala Endopeptidases är en del av denna familj, som kräver zink för aktivitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.