Vad är en Convection Model?

vardagliga aktiviteter, är det möjligt att bevittna en konvektion modell eller ett exempel på konvektion. Konvektion är en av de viktigaste sätt på vilka Värmen överförs från ett objekt till ett annat. Det inträffar när något, till exempel vatten eller luft, är uppvärmd. En del av det blir mindre tät, vilket den uppvärmda delen att stiga. Det bästa konvektion modellen är en gryta med vatten. Som kastrull med vattnet värms upp, expanderar vattnet och blir mindre tät. Eftersom det varmvatten är mindre tät, stiger upp till toppen. Detta skapar en ström i potten, eftersom vattnet kokar. Den nuvarande kan bevittnas om vissa nudlar eller annan lätta föremål placeras i potten. Objektet kommer att cirkulera genom potten som transfers. En konvektion modell behöver inte nödvändigtvis innebära vatten. Luft och andra medier kan också tyda konvektion. Till exempel, ta en titt på himlen. Det kan vara fåglar glida på pelare av varm luft stiger, kallad termik. Fåglarna kan tyckas vara cirklande och stiga högre och högre upp i skyn. De satsar på konvektiva rörelse i luften eftersom det blir uppvärmd nära marken. En konvektion modell är en modern ugn. Många villaägare har valt en varmluftsugn. Med en varmluftsugn, luften inne i ugnen blir varm, som liknar en vanlig ugn. Skillnaden är att luften inne i varmluftsugn cirkulerar. Eftersom luften cirkulerar, objektet i ugnen kockar snabbare och på ett jämnare sätt än en icke-varmluftsugn.

Folk får använda termen "värme stiger" när vi diskuterar en rad olika evenemang, denna term direkt samband med konvektion. Eftersom varm luft blir mindre tät och expanderar i förhållande till den svalare luften i rörelse tenderar att stiga uppåt. Annan konvektion modell kan undersökas när man tittar på flera våningar hem med en öppen trappa eller en andra-story loft beläget med utsikt över ett rum nedan. I dessa fall förblir varm luft på andra våningen under vintermånaderna, men för att öka cirkulationen kommer några villaägare använda en takfläkt. Deras mål är att driva den varma luften tillbaka ner till första våningen, så att de kan värma både uppe och nere.

Var konvektion modell tjänar syftet att hjälpa människor visualisera begreppet konvektion. I en mer allmän bemärkelse, om konvektion sikt "värme stiger" hålls i åtanke så kommer folk att komma ihåg att stanna lågt, trots att rymma en brand i sitt hem eller företag. Således kan förstå konvektion rädda liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.