Vad är den tempererade zonen?

den tempererade zonen är ett område på jorden som ligger mellan antingen kräftans vändkrets och polcirkeln eller Stenbockens vändkrets och Antarktis Circle. Dessutom inom dessa regioner, är ett område som i allmänhet måste ha mellan fyra till åtta månader av året vid temperaturer genomsnitt mer än 50 ° Fahrenheit (10 grader Celsius). Naturligtvis finns det många områden inom dessa enorma områden där temperaturen inte är uppfyllt, och dessa kan eller inte kan anses ingå i den tempererade zonen, beroende på hur stränga vilken definition som används.

Inom den tempererade zonen finns två klasser: kontinentala tempererade zonen och oceanisk tempererade zonen. Kontinentala tempererade zonen är i själva verket inte särskilt tempererade för stor del av året. Östeuropa, till exempel till stor del ligger inom den kontinentala tempererade zonen, och präglas av extremt kalla vintrar. Samtidigt upplever regionen ganska varma vintrar, gör det möjligt att uppfylla de fyra månadernas genomsnitt tempererade krav temperaturområdet betraktas den tempererade zonen. Det finns ingen sann kontinental tempererade zoner i södra tempererade zonen, eftersom det inte finns några massor av mark tillräckligt stor på södra halvklotet för att skapa sådana temperaturvariationer. Vidare regioner i kontinentala tempererade zonen i allmänhet inte får mycket nederbörd, i genomsnitt fick mindre än 30 inches (75cm) regn per år, även om de kan uppleva åska. Den andra stora klassificering, vilket är lättare att uppfatta som tempererat är Oceanic tempererade zonen. I detta område är det mycket ovanligt att temperaturen aldrig sjunka under fryspunkten, vid 32 ° Fahrenheit (0 ° C), även mitt i vintern. Dock upplever Oceanic tempererade zonen ofta svåra stormar, fick en hel del nederbörd, ofta lika mycket som fem till tio gånger så mycket som i en kontinental zon. Dessutom till sammanträdet den varm luft och kall luft skapa polarfronten också skapar cykloner i oceanisk tempererade zonen, som kan orsaka omfattande förstörelse under säsongen. The Oceanic tempererade zonen ser inte någonstans nära temperaturvariationer att fastlandszonen ser. Somrarna temperaturer förbli relativt tempererat, bara ibland stiga långt över 70 ° Fahrenheit (21 grader Celsius). Likaså i de flesta av Oceanic zoner även under vintern temperaturen inte sjunka långt under 40 ° Fahrenheit (4 ° C).

Förvånansvärt lite landmassa faller inom den södra tempererade zonen, som löper mellan Stenbockens vändkrets och Antarktis Circle, eller ca 23. 5 ° syd och 66,6 ° Syd. Nya Zeeland, delar av Australien, en del av Oceanien, den sydligaste spetsen av Afrika, och mycket södra Sydamerika är allt som ingår i de zon, som därefter innehåller bara en bråkdel av befolkningen i den norra tempererade zonen. I själva verket innehåller den norra tempererade zonen majoriteten av världens befolkning, med USA, de flesta i Kina, delar av Indien, stora delar av Kanada, nästan hela Europa, och en hel del av Ryssland allt som faller inom denna zon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.