Vad är anaeroba bakterier?

Anaeroba bakterier är en typ av bakterier som växer på platser som har liten eller ingen syre. Sådana bakterier infekterar djupa sår, djupa vävnader och inre organ. Infektioner orsakade av anaeroba bakterier är markerade med illaluktande pus, bildandet av bölder, och förstörelsen av vävnad. Bakterierna är oftast belägna i munnen, magtarmkanalen, vagina och på huden.

Förekomsten av dessa bakterier kan orsaka sjukdomar som t. ex. stelkramp, botulism, och gasgangrän. De kan även orsaka dentala infektioner i munnen. Anaeroba bakterier växer ofta i kroppen när tandköttet, hud eller tarmslemhinnan skadas av skada, sjukdom eller operation. Merparten av tiden, förstör immunsystemet invaderande bakterier, men ibland är bakterierna fortfarande kan växa och orsaka infektion.

Anaeroba bakterier infektioner kan förekomma i hals, öron, bihålor, tandkött, käkar, root kanaler, och tonsiller. De kan också finnas i lungorna och orsakar lung bölder, lunginflammation, infektion i lungorna "foder, och dilaterade luftvägar lunga. Dessa infektioner kan även ske i buken. Appendicit är en av flera sjukdomar som beror på närvaron av bakterier. Människor kan också drabbas av diabetes hudsår, bita sårinfektioner, kallbrand och infektioner i blodbanan. Det finns en ökad risk för infektioner hos dem som genomgått kirurgi eller lidit en skada. Människor med blodkärl sjukdomar och tumörer är också mer benägna att tillfogas med anaeroba bakterier infektioner. Symtomen vid denna hälsotillstånd beroende på var infektionen. Till exempel kan de med bakteriella infektioner inom tand och tandkött uppleva smärta, svullnad och blödning från tandköttet. De kan även uppleva problem med dålig andedräkt. I svåra fall kan en person ha drabbats av oozing sår.

Personer med halsinfektioner kan man ha symtom som präglas av dålig andedräkt, feber, halsont, en kvävande känsla, eller en dålig smak i munnen. Patienter med lung-infektioner kan ha svårt att andas och symptom som hosta, bröstsmärta, feber och viktminskning. De med intrabdominal infektioner kan få feber och smärta. Om de har nyligen genomgått operation, kan det vara illaluktande avlopp. Bäcken infektioner kommer att få symtom från smärta, feber, frossa och blod tömning från livmodern.

p

Symtom av hudinfektioner präglas ofta av smärtsamma sår som är röda och svullet. De kan till och utsöndra illaluktande pus. Mjukdelsinfektioner kan avslöja svullnad och rodnad. De kan också resultera i öppna sår som sekret pus. Blodomloppet infektioner kan orsaka frossa, hög feber, och kan i slutändan leda till döden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.