Vad är Vegetable Glycerin?

Vegetable glycerin kallas även vegetabilisk glycerol. Det är en kolhydrat som vanligen kommer från vegetabiliska oljor. Det används som sötningsmedel och som en ingrediens i ett antal kosmetiska produkter. Vegetabiliskt glycerin används även i stället för alkohol att utvinna växter.

Glycerin är en organisk förening som består av tre kolatomer, väteatomer och tre OH-grupper. Dessa OH-grupper bildar vätebindningar med vatten, bromsa dess rörelse och ge flytande glycerin tillgångarna i en sirap. Det är också resistent mot frysning, en fastighet som används för att lagra känsliga vätskor, exempelvis enzymer, i laboratorium frysar.

Mat-grade vegetabilisk glycerin är 99,7% ren, medan resterande 0,3% är vatten. Den har en söt smak, men metaboliseras annorlunda än socker och inte höja blodsockernivån. Glycerin används i livsmedel som marknadsförs som låg i kolhydrater för att hålla dem söta och fuktig. Det hindrar inte heller bidra till bakteriell karies.

Vegetabilisk glycerin används också som ett substitut för alkohol, att göra botaniska extrakt. Fördelen med detta är att människor som inte vill bli utsatta för alkohol kan fortfarande få tillgång till de botaniska produkter. Nackdelen är att de resulterande produkterna har en mycket kortare hållbarhetstid.

dess löslighet i alkohol och vatten har lett till stor nytta vid tillverkningen av produkter. Glycerin används i ett stort antal av kosmetika och hushållsprodukter, som tandkräm och schampo. Det är också en del av glycerin tvål, som ofta används av personer med känslig hud. Denna tvål fungerar som mjukgörare för att förhindra att huden torkar ut. Av denna anledning är glycerin lotion också populärt. Det finns även medicinska användningsområden för vegetabiliska glycerin. Glycerin suppositorier används som laxermedel. Den kan också användas som en aktuell åtgärd för ett antal hudproblem, bland annat psoriasis, utslag, brännskador, liggsår, och nedskärningar. Glycerin är också för att behandla sjukdomar i tandköttet, eftersom det dödar associerade kolonier.

Även glycerin kan göras som en biprodukt av tvål som är gjord av djur fett, kan det också göras från växter. Den glycerol ryggrad är en del av den grundläggande strukturen för många lipider. Vegetabiliskt glycerin är gjord på oljor och fetter av en växt-baserade ingrediens, oftast kokos eller palmolja. Oljan värms upp till en hög temperatur under tryck med vatten. Den glycerin ryggrad delas ut från fettsyror, och absorberas av vatten, som det då är isolerad och destillerade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.