Vad är Information Theory?

Information teori är en process som fokuserar på uppgiften att kvantifiera information. Kvantifiering av information sker genom att identifiera genomförbara metoder för att komprimera och kommunicera data utan att orsaka och nedbrytning i integriteten av uppgifterna. Information teori kan användas i en rad olika områden, däribland quantum computing, dataanalys och kryptografi. är ursprunget till den moderna Informationsansvarig teori tillskrivs vanligen Claude E. Shannon. Hans arbete A Mathematical Theory of Communication , som först publicerades 1948, lägger grunden för kvantifiering och komprimering av data till bärkraftiga enheter som kan lagras för enkel hämtning senare. Hans grundläggande synsätt som de verktyg som behövs för att öka effektiviteten i tidig stordator, och översatt lätt till tillkomsten av stationära datorer under decenniet av 1970-talet. som en gren av såväl elektroteknik och tillämpad matematik, söker information teorin att avslöja de mest effektiva metoderna för att överföra data, inom de gränser som ingår i uppgifterna korrekt. Tanken är att se till att kollektivtrafiksystem av uppgifter inte på något sätt försämra kvaliteten, även om data komprimeras på något sätt. Helst kan data återställas till sin ursprungliga form när det anländer till sin destination. I vissa fall är målet att data i en form som skall omvandlas till massa sändning fick vid tidpunkten för hävningen och enkelt konverteras till ett annat format än det ursprungliga utan att förlora någon av de uppgifter som överförts.

En av de tillämpningar av informationstjänster teori att många kommer att känna till är användningen av zip-filer för komprimering av dokument för överföring via e-post eller som en del av förfaranden för datalagring. Komprimering av data gör det möjligt att slutföra överföringen på kortare tid. På mottagarsidan, är en programvara som används för att frigöra eller packa upp mappen och återställa de dokument som ingår i ZIP-filen till sitt ursprungliga format.

Information teori kommer också till användning av andra typer av filer också. Exempelvis är ljud-och videofiler att spelas på en MP3-spelare komprimerad för enkel nedladdning och lagring på enheten. Då nås, filerna expandera och är omedelbart tillgänglig för användning.

Många andra enheter och moderna tekniska framsteg som människor använder dagligen görs möjlig genom tillämpning av informations teori. Tillgången och funktion av Internet skulle inte vara möjlig utan information theory. På samma sätt är lagringskapaciteten i en cd direkt kopplade till användningen av denna teori.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.